Έτσι προκρίνεται στους «16» ο Ολυμπιακός

έτσι-προκρίνεται-στους-16-ο-ολυμπιακό-181922

roberto1Ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός βαθμό δεν πήρε στο Τορίνο, αλλά έπεισε τους πάντες ότι μπορεί να προκριθεί στους “16” του Champions League.

Μία ημέρα πριν από το συγκλονιστικό ματς στο “Juventus Stadium” ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”, Μίτσελ παραδεχόταν ότι η ομάδα του έχει δύο πρόσωπα. Αυτό που δείχνει στα παιχνίδια του Champions League κι αυτό του πρωταθλήματος. Αμέσως, μετά τον αγώνα με τη Γιουβέντους ο Ισπανός κόουτς στάθηκε στο πέναλτι του Βιδάλ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο, καθώς μπορεί ν’ αποδειχθεί κομβικό σημείο στην… πιθανή πρόκριση των πρωταθλητών στους “16”.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός δείξει συνέπεια και πραγματοποιήσει αντίστοιχες εμφανίσεις στα δύο ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων (5η αγωνιστική, 26/11: Ατλέτικο Μ.- Ολυμπιακός, 6η αγωνιστική, 9/12: Ολυμπιακός – Μάλμε) είναι πολύ πιθανό να ισοβαθμίσει με τη Γιουβέντους.

Σε αυτή την περίπτωση έχει το πλεονέκτημα, καθώς τη νίκησε στο “Γ. Καραϊσκάκης” 1-0 και πέτυχε δύο εκτός έδρας γκολ, γλιτώνοντας παράλληλα το… 4-2 από τη Γιουβέντους. Ολα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μπει σε τροχιά πρόκρισης η Μάλμε.

Επί παραδείγματι, αν στα επόμενα ματς ο Ολυμπιακός ηττηθεί στην Ισπανία κι η Γιουβέντους νικήσει τη Μάλμε, τότε στην 6η αγωνιστική οι “ερυθρόλευκοι” θα χρειάζονται νίκη επί των Σουηδών στο Φάληρο και παράλληλα ήττα των “μπιανκονέρι” από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Εξυπακούεται ότι αν οι “ερυθρόλευκοι” έχουν καλύτερη συγκομιδή βαθμών από τη “Βέκια Σινιόρα” προκρίνονται αυτοί στους “16”.

Επίσης, η Ατλέτικο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την πρόκρισή της κι ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο της διαδρομής του στους ομίλους, καθώς το αμέσως επόμενο παιχνίδι του είναι στη Μαδρίτη κι εκεί οι “ροχιμπλάνκος” θα τα παίξουν όλα για τη νίκη, ώστε να ξεφύγουν στη βαθμολογία και να μην έχουν να ρισκάρουν κάτι στην 6η αγωνιστική στο Τορίνο.

Αλλωστε, υπάρχει ως πιθανότητα ακόμη και το σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας στους 9 βαθμούς, γι’ αυτό κάθε γκολ που μπαίνει ή κάθε σπουδαία απόκρουση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αμφίρροπου Α’ ομίλου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ατλέτικο 9 (10-3)

2. Ολυμπιακός 6 (6-7)

3. Γιουβέντους 6 (5-4)

4. Μάλμε 3 (2-9)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook