Έτσι θα φορεθούν φέτος τα φλοράλ | Photos

έτσι-θα-φορεθούν-φέτος-τα-φλοράλ-photos-250560

floral-708 (1)Τα φλοράλ πριντ σε διάφορα σχέδια και μεγέθη αποτελούν κάθε φορά ένα «στήριγμα» στις επιδείξεις μόδας, γιατί πάντα φαίνονται μοντέρνα και τολμηρά στην πασαρέλα. Ωστόσο, η υιοθέτηση του στιλ φλοράλ, δημιουργεί πολλές φορές… φόβο, καθώς ο λάθος χειρισμός τους μπορεί να οδηγήσει σε εμφανίσεις ξεπερασμένες και όχι τόσο κολακευτικές.

Πρώτα απ’ όλα, καλά θα κάνετε να έχετε κατά νου ότι τα φλοράλ πριντ που είναι εμπνευσμένα από την τροπική φύση είναι το «χοτ» του 2015. Το 2014 ήταν η πιο θηλυκή και ευαίσθητη πλευρά τους, ενώ την επόμενη χρονιά έρχεται μια πιο «νευρική» και πιο εξωτική εμφάνιση.

Η φετινή βερσιόν του φλοράλ έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για τα λουλουδιασμένα πράσινα λιβάδια. Φέτος συνδυάζει τα «σκοτεινά» χρώματα πάνω σε παστέλ καμβάδες, αλλά και διαφορετικά υλικά όπως δέρμα με δαντέλα χωρίς τη «φρου – φρου» γλυκύτητα.

Ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν αποτέλεσε πρότυπο πάνω σ’ αυτά τα σχέδια για φέτος, αν και οι δημιουργίες του δεν θα μπορούσαν να φορεθούν στην καθημερινότητα.

mcqueen-flowerΈνα δερμάτινο σακάκι συνδυασμένο με φλοράλ φούστα ήταν η πρόταση του οίκου Σαιν Λορέν.

saint-laurentΜια πιο σκοτεινή και μυστηριώδης άποψη των γυναικών παρουσίασε και ο Έρντεμ που κέρδισε το βρετανικό βραβείο «Σχεδιαστής της Χρονιάς» 2014

erdem_0

spring-2015-three-3-erdemΑυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι η ευαίσθητη και θηλυκή πλευρά των γυναικών μένει απ’ έξω. Η κολεξιόν του οίκου Όσκαρ ντε λα Ρέντα απέδειξε ότι το γλυκό και απαλό είναι ακόμα πάρα πολύ στη μόδα αν και σε μια πιο δομημένη μορφή.

oscar-de-la-renta_0

oscar-de-la-renta_1Τάση όμως για την φετινή σεζόν αποτελούν και τα φλοράλ του ’70 και της μποχο-σικ εποχής. Από την μποέμ εποχή των ’70 και τα «χίπι- ρετρό» είναι εμπνευσμένη η φετινή κολεξιόν του Εμίλιο Πούτσι.

emilio_0

emilio1Αν και το 2014 ήταν η χρονιά των μικρών και λεπτών λουλουδιών, φέτος επικρατούν τα μεγάλα και πολύ μεγάλα άνθη, όπως στην κολεξιόν του Μάικλ Κορς που επικράτησαν τα υπερμεγέθη λουλούδια και είναι βέβαιο ότι θα φωτίζουν μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους.

kor_3

michael-kors-springΠροσοχή όμως γιατί η λάθος επιλογή φλοράλ μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή κι αντί για μια σικ, μοδάτη εμφάνιση να μοιάζετε σαν να έχετε φορέσει τις κουρτίνες της γιαγιάς. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί αν έχετε κατά νου τις παραπάνω προτάσεις, αν περιοριστείτε σε ένα και μόνο ένα φλοράλ κομμάτι και αν φανείτε συνεπής με τα χρώματα. Τότε, και μόνο τότε, θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε με μία λουλουδιασμένη εμφάνιση. Αν το φοβάστε μην το επιχειρήσετε καλύτερα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook