«Έτσι έγινε το δέρμα μου όταν έκοψα τον καφέ»: Μια blogger περιγράφει

έτσι-έγινε-το-δέρμα-μου-όταν-έκοψα-τον-234963

coffee-708Και όμως και ο καφές επηρεάζει την όψη του δέρματος. Η blogger Ντίβεν Χοπ έκοψε για τρεις εβδομάδες το αγαπημένο της ρόφημα, είδε διαφορά στο δέρμα της και μεταφέρει την εμπειρία.

Γράφει η Χοπ:

«Αν ποτέ έχετε πάει στον δερματολόγο με προβλήματα ακμής ή ερυθρότητας ή κάποια είδους φλεγμονή, τότε σίγουρα θα σας έχει συμβουλεύσει να κόψετε τον καφέ. Σε εμένα το έχει πει πολλές φορές αλλά ποτέ δεν το εφάρμοσα. Μέχρι πρόσφατα… όταν η περιέργειά μου ξεπέρασε τον εθισμό μου στην καφεΐνη. Τι θα γινόταν αν έκοβα τον καφέ για τρεις εβδομάδες σκέφθηκα; Και το έκανα. Και όντως υπάρχει αποτέλεσμα.

Οπως και όλοι όσοι το έχουν κάνει, έτσι και εγώ τώρα ορκίζομαι ότι η διακοπή της κατανάλωσης καφέ άλλαξε το δέρμα μου. Συνήθως είναι και το γάλα και η ζάχαρη που επηρεάζουν, ωστόσο, είναι και ο ίδιος ο καφές.

main.original.585x098Γιατί, όμως, ο καφές κάνει κακό στο δέρμα; Γιατί, όπως λένε και οι επιστήμονες είναι πολύ όξινος. Και οι υψηλές δόσεις του οξέος της καφεΐνης αναμειγνύονται με τις ορμόνες του στρες που ρυθμίζουν την λιπαρότητα του δέρματος. Πέρα από αυτό ο καφές είναι διουρητικός και έτσι αν πιείτε πολύ, τότε το δέρμα σας θα αφυδατωθεί.

Οι περισσότεροι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι η διαφορά στο δέρμα φαίνεται στις τέσσερις εβδομάδες. Εγώ είδα λίγο νωρίτερα. Την πρώτη εβδομάδα δεν υπήρχε αισθητή διαφορά. Ούτε ιδιαίτερα στο τέλος της δεύτερης. Στην τρίτη εβδομάδα, όμως, υπήρχε διαφορά. Τα μικρά σπυράκια εξαφανίστηκαν, οι πόροι μίκρυναν. Το δέρμα μου δεν έγινε τόσο λαμπερό όσο της JLo αλλά άλλαξε. Η άλλη αλλαγή που παρατήρησα ήταν το επίπεδο υγρασίας του δέρματος. Ηταν πάντα ξηρό αλλά τώρα δεν είναι…

main.original.585x09Με απλά λόγια το δέρμα μου δεν μετατράπηκε μαγικά σε φωτεινό και αψεγάδιαστο. Την 23η ημέρα της αποχής μου από τον καφέ υπέκυψα σε έναν παγωμένο λάτε. Αλλά θα το ξαναέκανα. Θα ξαναέκοβα τον καφέ για να αλλάξει η όψη του δέρματός μου. Ο μόνος λόγος για να κόψω οριστικά τον καφέ, όμως, θα ήταν να είμαι αρκετά ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα, που δεν ήμουν.

Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι και το πώς ένιωθα χωρίς καφέ. Αν και νόμιζα ότι θα σέρνομαι χωρίς την καθημερινή δόση καφεΐνης κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, την 23η ημέρα, όταν ήπια εκείνον το παγωμένο λάτε άρχισα να αισθάνομαι ότι αρρωσταίνω… Προς το παρόν βέβαια πίνω κανονικά τον καφέ μου και η επόμενη πρόκληση είναι να τον κόψω για πάνω από τέσσερις εβδομάδες…».

main.original.585x0_0iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook