Έτοιμη η Τουρκία να εισβάλλει στη Συρία

έτοιμη-η-τουρκία-να-εισβάλλει-στη-συρί-265835

Το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο συγκαλεί τις επόμενες ημέρες τους διοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με την Συρία για να εξετάσουν την πιθανότητα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Hurriyet.

Η Τουρκία έχει ενισχύσει από την περασμένη εβδομάδα τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη μεθόριο με τη Συρία, με την ανάπτυξη αρμάτων μάχης και συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων και στρατιωτών, έπειτα από την κλιμάκωση των συγκρούσεων βόρεια του χαλεπίου.

Οι στρατιωτικές αυτές κινήσεις προκάλεσαν φημολογία για πιθανές προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση για να απωθήσει του μαχητές της οργάνωσης ισλαμικό κράτος και να σταματήσει την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων, που έχουν κερδίσει έδαφος απέναντι στους τζιχαντιστές στην περιοχή. Ωστόσο η Άγκυρα έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης στο άμεσο μέλλον.

Η εφημερίδα επιμένει ότι το τουρκικό επιτελείο διέταξε τους διοικητές των μονάδων που έχουν αναπτυχθεί στη μεθόριο να παρουσιασθούν στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες μιας τέτοιας επέμβασης.

Η ανάπτυξη άνω των 400 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, καθώς και ο ρόλος της πολεμικής αεροπορίας θα περιλαμβάνεται επίσης στην ημερήσια διάταξη αυτής της σύσκεψης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook