«Έσπασε» ο πάγος στη σχέση Μεϊμαράκη – Σαμαρά;

έσπασε-ο-πάγος-στη-σχέση-μεϊμαράκη-292044

Πρωτοβουλία για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από το κλίμα ψυχρότητας που διεφάνη ότι επικρατεί στη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό και προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, ο αρχηγός της ΝΔ σηκώθηκε από το έδρανό του και πήγε πίσω, όπου καθόταν ο κ. Σαμαράς με τον οποίο αντάλλαξαν χειραψία. Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια περί έντασης μεταξύ των δύο ανδρών εξαιτίας των διαφορετικών προσεγγίσεών τους στο ζήτημα της διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς είχε εισηγηθεί το βράδυ των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου στον κ. Μεϊμαράκη να μη σπεύσει να κινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, ενώ οι συνεργάτες του νυν αρχηγού υπαινίσσονται ότι, κατόπιν τούτου, ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο διάλογος που είχαν οι δυο άντρες μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν, σύμφωνα με συνεργάτες του, ο εξής:

«Πρόεδρε, προς Θεού, δεν υπάρχει τίποτε από αυτά που έπαιξαν χθες στα ΜΜΕ», είπε ο κύριος Μεϊμαράκης. Για να λάβει από τον κύριο Σαμαρά την απάντηση: «Εντάξει Βαγγέλη».

Της χειραψίας που αντήλλαξαν, είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα για ψυχρότητα που πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι μια μέρα νωρίτερα, κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Σαμαράς δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, ενώ κατεγράφη και στιγμιότυπο στο διάδρομο που κατά αυτόπτες μάρτυρες ο αρχηγός της ΝΔ εμφανώς απέφυγε να χαιρετίσει τον προκάτοχό του.

Ενόψει της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Μεϊμαράκης είχε χωριστές συναντήσεις με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ και ανθυποψηφίους του για την ηγεσία Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη. Από το γραφείο του στη Βουλή, πάντως, στη διάρκεια της ημέρας πέρασαν πολλοί ακόμη βουλευτές, μεταξύ των οποίων ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, που έμεινε αρκετή ώρα στο γραφείο του, καθώς και οι Γιάννης Τραγάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Σάββας Αναστασιάδης, κ.ά.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook