Έσκισε πίνακα του Banksy δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να πάρει… αξία

έσκισε-πίνακα-του-banksy-δεκάδων-χιλιάδων-ε-751245

Μετά το κωμικοτραγικό περιστατικό με τον πίνακα του φοβερού Βρετανού να αυτοκαταστρέφεται έχοντας μόλις πιάσει τις 1 εκατ. λίρες, πολλοί συλλέκτες έχουν σκεφτεί να κάνουν το ίδιο, πιστεύοντας πως έτσι θα ανέβει η αξία των έργων του ακόμα περισσότερο.

Όπως μεταδίδουν οι ειδικοί στον χώρο της τέχνης του MyArtBroker.com, ο ιδιοκτήτης ενός Banksy 40.000 λιρών τον έκανε χίλια κομμάτια, πριν ζητήσει από τους ειδικούς να τον βγάλουν για πώληση στις 80.000 λίρες. Ναι, διπλάσια τιμή!

Οι μεσίτες τέχνης θεωρούν πως η κίνηση ήταν «τρελή», καθώς η αξία του έργου όχι μόνο δεν διπλασιάστηκε, αλλά καταποντίστηκε. Το εκτίμησαν τώρα στο ποσό της… 1 λίρας!

Ο Ιan Syer, συνιδρυτής του MyArtBroker.com, είπε πως ο Banksy είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο της τέχνης και οι συλλέκτες δεν πρέπει να τον μιμούνται: «Αυτό που έκανε αυτός ο άνθρωπος σήμερα είναι ότι κατέστρεψε αχρείαστα έναν πίνακα αξίας 40.000 λιρών, μειώνοντας την τιμή του στο τίποτα. Συνιστούμε κανείς άλλος να μην πάρει ακριβά έργα τέχνης και να προσπαθήσει να εξαργυρώσει αυτό που η Ιστορία θα κρίνει απλά ως ένα εκπληκτικό κόλπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook