«Έσκισαν» τα Χανιωτάκια στο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

έσκισαν-τα-χανιωτάκια-στο-παγκρήτι-667169

Το Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα του 2018 φιλοξενήθηκε στο Ρέθυμνο (ξενοδοχείο Theartemis) το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο τοπικός ΣΚΟΡ. Πήραν μέρος τα παιδιά που προκρίθηκαν από τα αντίστοιχα σχολικά πρωταθλήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης και τα παιδιά που διακρίθηκαν με τις ομάδες τους στο Σχολικό Ομαδικό. Ταυτόχρονα το πρωτάθλημα αυτό αποτελούσε πρόκριμα για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Σχολικό που θα γίνει στο Περιστέρι Αττικής. Αγωνίστηκαν 306 παιδιά, ανάμεσά τους 26 παιδιά από τη λέσχη του Κύδωνα και του ΟΦΣΧ. Εκεί βρέθηκαν και οι προπονητές κ.κ. Δημήτρης Μπαλόκας, Παναγιώτης Πανταβός και η κα Ράνια Αλιγιζάκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα κατά κατηγορία:

ΝΗΠΙΑ

Απονομή νηπίων

Τελικά το 5ο Χανίων αποδεικνύεται ένα σκακιστικό Δημοτικό Σχολείο, γιατί έχει… ακαδημίες. Δηλαδή η παραγωγή σκακιστών ξεκινάει από το νηπιαγωγείο. Νικητής ο Γιάννης Αρχοντάκης του 5ου νηπ. Χανίων με το απόλυτο 7/7! Ακολούθησε ο Μανόλης Χωραφάς από τον Άγιο Νικόλαο και τρίτος στα κριτήρια ο Αντώνης Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο). Σε ισοβαθμία μαζί τους στο χάλκινο μετάλλιο ένα ωραίο ντουέτο του Κύδωνα. Ο υπέροχος Φώτης Καζάκος (10ο νηπ. Χανίων, προνήπιο!) και ο ταλαντούχος Δημήτρης Λάτος (του 5ου νηπ. Χανίων!) επανέλαβαν την επιτυχία που είχαν στο Δυτικής Κρήτης. Μαζί τους ο Αναστάσης Τζιρτζιλάκης από τον Ταυρωνίτη.

Στα κορίτσια πρώτη η Κατερίνα Τσαφαράκη του 10ου νηπ. Χανίων, δεύτερη η Καλλιόπη Τσαφαράκη (Ρέθυμνο) και τρίτη η ισόβαθμη  Γεωργία Αναστασάκη (Ηράκλειο).

Αναλυτικά στο http://chess-results.com/νήπια

Α’  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Γιώργος Σπυριδάκης (ΣΑΧ) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και με 7/7 πήρε την πρώτη θέση! Τον ακολούθησαν ο Γιάννης Καρτσάκης και ο Γιώργος Κλάδος από το Ηράκλειο.

Στα κορίτσια υπήρξε υψηλότατος ανταγωνισμός και ισοβάθμησαν τρεις στην πρώτη θέση. Τις …διαφορές έλυσαν τα κριτήρια ισοβαθμίας που έφεραν νικήτρια την Μελίνα Φαρσάρη (ΣΚΟΡ) από το Ρέθυμνο. Δεύτερη η Ιωάννα Χρυσού (ΣΚΟΡ), ενώ στην τρίτη θέση η Έλενα Ψαριανού (ΣΑΧ).

Από τον Κύδωνα ο Αλέξανδρος Λειβαδιτάκης, η Ζωή Καζάκου και ο Θεοχάρης Θεοδώρου πήραν τη γεύση ενός παγκρήτιου μαζικού τουρνουά.

Αναλυτικά στο http://chess-results.com/α΄Δημοτικού

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δυο παιδιά του 5ου ΔΣ στις δύο πρώτες θέσεις. Ο Ραφαήλ Σαράφης (ΣΑΧ) με 6β. στην πρώτη θέση, ενώ ο Παντελής Γκόγκας (ΟΑΧ) στη δεύτερη με 5,5β. Ισόβαθμος με 5,5β. ο Δημήτρης Χωραφάς (ΛΑΤΩ) από τον Άγιο Νικόλαο.

Στα κορίτσια πρώτη η Αναστασία Αναστασάκη από το Ηράκλειο. Δεύτερη η Ευαγγελία Δουλαβεράκη του Κύδωνα, η οποία επιβεβαίωσε ότι η επιτυχία της στα προκριματικά του Καστελλίου δεν ήταν τυχαία. Μπράβο Ευαγγελία! Ισόβαθμη στην τρίτη θέση η Κατερίνα Γιαννακάκη (Ηράκλειο).

Από τον Κύδωνα στους 4β. ο Νίκος Λουκάκης ανέβηκε προς το τέλος του τουρνουά, καλός αλλά μπορούσε καλύτερα. Η Έλλη Βακάλη ξεκίνησε θαυμάσια αλλά μετά, λίγο το άγχος, λίγο οι δύσκολες κληρώσεις, έμεινε πίσω. Πάντως έδειξε ικανή για όλα. Ο Μανόλης Λειβαδιτάκης πήρε το βάπτισμα των παγκρήτιων.

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/tnr338201.aspx?lan=19&art=1&rd=7

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Εμμανουήλ Μαυρίδης (ΟΑΧ) πήρε ξεκάθαρη πρωτιά με 6,5/7β. Τον ακολούθησε ο Γιώργος Τερζάκης (ΟΦΗ) από το Ηράκλειο. Ισόβαθμος στην τρίτη θέση  ο Κυριάκος Λεβάκης του Κύδωνα. Ο Κυριάκος ανεβαίνει συνεχώς και έκανε ένα πολύ ωραίο και μαχητικό τουρνουά. Στο χάλκινο μετάλλιο της ισοβαθμίας και  ο Γιώργος Μαρνέλλος (ΛΑΤΩ), ο Μανόλης Καλαϊτζάκης (Γάζι, Ηράκλειο) και ο Γιάννης Χαλιβελάκης (ΣΑΧ).

Τα κορίτσια σκαρφάλωσαν ψηλά και κατέλαβαν την δεύτερη και την τρίτη θέση της γενικής! Πρώτο κορίτσι η Σοφία Κλεοβούλου και δεύτερο η Χρυσή Χασουράκη, αμφότερες από τη ΣΑΧ. Στην τρίτη θέση μια τριπλή ισοβαθμία στους 4,5β. Η Στέλα Μαυροματάκη (ΣΑΧ), η Κατερίνα Κοζύρη (ΛΑΤΩ) και η Καλλιόπη Ορφανάκη (ΛΑΤΩ).

Από τον Κύδωνα ο Μανόλης Καλογερής έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά με 4β. και συνεχώς ανεβαίνει. Ο Νίκολας Μάγκλιτσα έπεσε κάτω από το συνήθες καλό επίπεδό του, ενώ ο Στέφανος Δεληογλάνης  μάζεψε εμπειρία για πρώτη φορά.

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/Γ΄Δημοτικού

Δ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Αρχίζουμε από τα κορίτσια. Γιατί ένα κορίτσι από το Ηράκλειο, η Ασημένια Τσαπάκη (ΟΑΑΗ), πήρε την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με 6.5β. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση θα βρούμε στους 4β. την Ελβίρα Χανιωτάκη (Ηράκλειο) και την Μαρία Μανιατάκη (ΟΑΧ).

Στα αγόρια τρία χανιωτάκια: πρώτος ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (ΣΑΧ), δεύτερος ο Γιώργος Μητάκος (ΣΑΧ), τρίτος ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης (ΣΑΧ).

Ο Άρης Μελετίου (4,5β.) έκανε την καλύτερη εμφάνιση από τον Κύδωνα. Μισό βαθμό πιο κάτω ο Λευτέρης Καλογερής βελτιώνεται συνεχώς. Ο Αντώνης Λάτος έκανε κι αυτός ένα καλό τουρνουά με δεδομένη την απειρία του από Παγκρήτια.

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/Δ΄Δημοτικού

Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Νίκος Καζάκος (ΟΦΗ) από το Ηράκλειο πήρε το Κύπελλο. Ο Φίλιππος Παρασκάκης (ΣΑΧ) τον ακολούθησε μισό βαθμό πιο πίσω. Στο χάλκινο μετάλλιο ισοβαθμούν ο Γρηγόρης Τζεμανάκης (ΣΑΧ), ο Μανόλης Ροδιτάκης (ΟΦΗ) και  Μιχάλης Χριστοδουλάκης (ΟΑΧ).

Στα κορίτσια …χαμός! Ισοβαθμούν στην πρώτη θέση 4 κορίτσια: Η Αντωνία Καραβιτάκη (ΣΑΧ) πρώτη μετά την άρση της ισοβαθμίας. Η Χριστίνα Ακρίβα (ΣΑΧ) δεύτερη, η Εύα Γουμενάκη (ΣΚΟΡ) τρίτη και στους 4β. στο χάλκινο επίσης η Μελίνα Καρούζου (ΟΦΗ).

Ο Δανιήλ Κονταδάκης του Κύδωνα είχε την εμπειρία των αγώνων για πρώτη φορά.

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/Ε΄Δημοτικού

ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Μια κατηγορία με πολλές επιτυχίες παιδιών του ΚΥΔΩΝΑ. Στα κορίτσια η Μυρτώ Καντεράκη (ΚΥΔΩΝ), μετά από ένα διάστημα ξεκούρασης επανήλθε δριμύτερη και πήρε ξεκάθαρη πρωτιά με 6/7β. και την 2ηθέση της γενικής! Δεύτερη η Εριέττα Καλιοντζάκη (ΟΑΧ) με 5 στα 7 και την πολύ τιμητική 4η θέση της γενικής. Στην 3η θέση ισοβάθμησαν 4 κορίτσια! Η πάντα μαχητική Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη (ΟΑΧ), η ανεβασμένη τελευταία Χρυσούλα Λουκάκη του Κύδωνα, η Άννα Χαλκιαδάκη (ΟΦΗ) και η Μυρτώ Βητοπούλου (ΠΟ Ατσαλένιου).

Στα αγόρια νικητής ο αλάνθαστος Αθανάσιος Μαυρίδης (ΟΑΧ) με 7/7. Τον ακολούθησαν στην 2η και στην 3η θέση δύο παιδιά του Κύδωνα: Ο Στέλιος Τσομπανάκης, σταθερή αξία στα μαθητικά, με 5/7 και ο Αλέξης Αγγελάκης με 4/7. Ισόβαθμοι με τον Αλέξη στο βάθρο ο Μανόλης Φραϊδάκης (ΣΚΟΡ), ο Νίκος Μουλιανιτάκης (ΛΑΤΩ), ο Νίκος Λαντζουράκης (ΠΗΓΑΣΟΣ), και ο Γιώργος Καβούνης (ΣΚΟΡ).

Καλό τουρνουά και για δύο άλλα κορίτσια του Κύδωνα και του ΟΦΣΧ: Με 3/7 Ευσταθία Τζουγκαράκη και η Αριάδνη Βακάλη.

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/ΣΤ΄ Δημοτικού

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Πολλά ικανά χανιωτάκια κάνουν την τάξη του 2005 πολύ ανταγωνιστική. Αυτή τη φορά το κύπελλο πήρε ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης (ΣΑΧ, 6,5/7β.) Δεύτερος ο Κυριάκος Φυντριλάκης (ΣΑΧ, 6/7) και τρίτος ο Ανδρέας Σηφογιαννάκης (ΟΑΧ, 5/7).

Στα κορίτσια η μόνιμη πρωταθλήτρια Ευαγγελία Καραβιτάκη (ΣΑΧ) πήρε εύκολα το κύπελλο και την 4ηθέση της γενικής. Μετά μια ομάδα από πολλά κορίτσια διεκδίκησαν τα μετάλλια. Δεύτερη η Κατερινα Αλειφέρη (ΟΑΧ, 4β.) και τρίτες οι ισόβαθμες στους 3,5β. Στέλα Φοινικιανάκη (ΠΟ Ατσαλένιου) και Μαρία Καπνιστού (ΟΦΗ).

Η Αθηνά Βακάλη και η Μαριλένα Γιότσα δεν έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/Α΄ Γυμνασίου

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ο συνήθης ύποπτος Βαγγέλης Πατρελάκης (ΣΑΧ, 7/7) έχει ξεφύγει από την …παρέα του 2004! Δεύτερος ο Γιάννης Κουβίδης (ΟΦΗ) και ισόβαθμοι στο χάλκινο ο Αλέξανδρος Κοτσίνης (ΟΦΗ) με τον Γιάννη Βουλγαράκη (ΟΑΧ).

Στα κορίτσια οι πολλές απουσίες έριξαν τον ανταγωνισμό και έφεραν εκπλήξεις. Νικήτρια η Κωνσταντίνα Ηγουμενάκη (ΠΟ Ατσαλένιου), δεύτερη η Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια) και τρίτη η Διονυσία Μπαντά (Γάζι).

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/Β΄ Γυμνασίου

Γ΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μικρή συμμετοχή, αλλά καλό σκάκι. Αυτή τη φορά ο ‘οικοδεσπότης’ Μιχάλης Πελαντάκης (ΣΚΟΡ) υπερίσχυσε του ημέτερου Νίκου Τζεμανάκη (ΚΥΔΩΝ). Τρίτος ο Φώτης Πελαντάκης (ΣΚΟΡ). Στα κορίτσια η έκπληξη Μαρία Σαριδάκη (ΟΑΑΗ) επικράτησε της Χρυσής Κουκουράκη (ΣΚΟΡ). Τρίτη η Όλγα Λατζουράκη  (ΟΑΑΗ).

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/Γ΄ Γυμνασίου

ΛΥΚΕΙΑ

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος (ΣΑΧ) και πάλι πρώτος. Τον ακολούθησαν ο Μανόλης Ξηρουχάκης (ΟΦΗ) και ο Αραράτ Μαρντογιάν (Νέοι Ηροδότου). Στα κορίτσια πρώτη η Ανθή Βοζινάκη (ΣΑΧ) και την ακολούθησε η Άντρια Φαντρίδη (ΟΑΧ).

Αναλυτικά στο: http://chess-results.com/Λύκεια

Ομάδα παιδιών του Κύδωνα με τον κ. Δημήτρη Μπαλόκα

One thought on “«Έσκισαν» τα Χανιωτάκια στο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook