Έρωτας: 17 σημάδια ότι αυτή η σχέση θα σε καταστρέψει!

έρωτας-17-σημάδια-ότι-αυτή-η-σχέση-θα-σε-κ-0

sexΊσως  έχετε ένα ιστορικό διάλυσης των ερωτικών σχέσεων όταν ο/η σύντροφός σας αρχίσει να δένεται μα­ζί σας. Βρίσκετε σαφείς λόγους για να διακόψετε τη σχέση. Ή προστατεύετε τον εαυτό σας από τη στενή επαφή με τον άλλο επιλέγοντας μη διαθέσιμους συντρόφους. Διαλέγετε το λάθος άνθρωπο, κάποιον που μπορεί να είναι ψυχρός μαζί σας κατά βάθος και που δεν είναι ικανός να σας προσφέρει την πραγματική αγάπη. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο. Συμμετέχετε σε μια ανεπαρκή συναισθηματική κατάσταση, ανακυ­κλώνοντας έτσι τη στέρηση της παιδικής σας ηλικίας.

Ο ακόλουθος πίνακας απαριθμεί ορισμένα επικίνδυνα σημεία που πρέπει να αποφεύγετε κατά τα αρχικά στάδια των ερωτικών σας σχέσεων. Αποτελούν ενδείξεις ότι είστε έτοιμος/η να επανα­λάβετε την ίδια συμπεριφορά και να μπλέξετε μ’ ένα συναισθημα­τικά ψυχρό σύντροφο:

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

1. Δε σας ακούει.

2. Θέλει να μιλάει μόνο αυτός/ή.

3. Αισθάνεται αμηχανία όταν σας αγγίζει ή σας φιλά.

4. Δε σας αφιερώνει αρκετό χρόνο.

5. Είναι ψυχρός/ή και επιφυλακτικός/ή.

6. Σας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εκείνον/η να δεθείτε μαζί του/της.

7. Δε σας συμπεραστέκεται όταν νιώθετε ευάλωτος/η.

8. Όσο λιγότερο σας δίνεται τόσο περισσότερο παθιάζεστε.

9. Δεν καταλαβαίνει τα συναισθήματά σας.

10. Δίνετε πολύ περισσότερα απ’ ό,τι σας ανταποδίδει.

Αν εντοπίσετε ορισμένες απ’ αυτές τις ενδείξεις, εγκαταλείψτε αμέσως τη σχέση – ιδιαίτερα αν η έλξη είναι ιδιαίτερα έντονη.

Το ξέρουμε πως θα σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή. Οι επιθυμίες σας θα σας κατευθύνουν στο να παραμείνε­τε στη σχέση. Αυτό συνέβη και με τον Ντάστιν. Ο Ντάστιν άρχισε να βγαίνει με την Κριστίν κατά το διάστημα της θεραπείας του. Η Κρι- στίν ήταν όμορφη· ήταν ένα πετυχημένο και διάσημο μοντέλο σ’ ολόκληρη τη Νέα Υόρκη. Ο Ντάστιν ήταν απλά ένας από τους πολ­λούς άντρες που προσπαθούσαν να την κατακτήσουν. Αν και ήξερε πως η σχέση ήταν από την αρχή καταδικασμένη, δεν μπορούσε να κάνει πίσω. Η παγίδα του είχε ενεργοποιηθεί και ισχυροποιηθεί για την επιβίωση της σχέσης. Παρακολουθήσαμε όλη την πορεία της σχέσης τους – από το αποκορύφωμά της, όταν η Κριστίν περνούσε μαζί του τα Σαββατοκύριακα στο εξοχικό του, ως την αδιέξοδη κα­τάληξή της, που ταυτίστηκε στην απόλυτη άρνηση της Κριστίν να τον δει ή να του ανταποδώσει τα απεγνωσμένα τηλεφωνήματά του.

Ακόμη κι αν διαλέξετε το/τη σωστό/ή σύντροφο που θα σας δίνεται συναισθηματικά, πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγε­τε παγίδες που εξακολουθούν να υπάρχουν καθώς εκτυλίσσεται η σχέση σας:

ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

1. Δε μιλάτε στο/στη σύντροφό σας για τις ανάγκες σας και στη συνέχεια νιώθετε απογοήτευση όταν αυτές δεν ικανοποιούνται.

2. Δεν εξηγείτε στο/στη σύντροφό σας πώς αισθάνεστε και στη συνέχεια νιώθετε απογοήτευση όταν αυτός/ή δε σας καταλαβαίνει.

3. Δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να είστε ευάλωτος/η ώστε ο/η σύντρο­φός σας να μπορεί να σας προστατεύει ή να σας καθοδηγεί.

4. Νιώθετε στερημένος/η, αλλά δε λέτε τίποτα. Σας κυριεύει το αίσθημα της δυσαρέσκειας.

5. Θυμώνετε και γίνεστε απαιτητικός/ή.

6. Κατηγορείτε συνεχώς το/τη σύντροφό σας ότι δε σας δίνει αρκετή προσοχή.

7. Γίνεστε απόμακρος/η και απρόσιτος/η.

Είναι δυνατόν να αναπαράγετε τη στέρησή σας υπονομεύοντας τη σχέση. Μπορεί να δείξετε υπερευαισθησία στις ενδείξεις αδιαφο­ρίας και παραμέλησης. Προφανώς, περιμένετε από το/τη σύντροφό σας να διαβάσει τη σκέψη σας και ως διά μαγείας να εκπληρώσει όλες σας τις ανάγκες. Παρ’ όλα αυτά, όπως θα δούμε και παρακά­τω, ορισμένοι άνθρωποι που υποφέρουν απ’ αυτή την παγίδα αντε- πιτίθενται με το να γίνονται πιο απαιτητικοί στις σχέσεις, ενώ οι περισσότεροι δε ζητάνε αυτό που θέλουν πραγματικά. Είναι πιθα­νόν να μη σας έχει περάσει από το μυαλό να διατυπώσετε τις ανά­γκες σας. Τις περισσότερες φορές δεν εκφράζετε τις επιθυμίες σας, με αποτέλεσμα να πληγώνεστε, να απομονώνεστε ή να θυμώνετε κα­θώς οι συναισθηματικές σας ανάγκες δεν έχουν καλυφθεί.

boro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook