Έρχονται 270 προσλήψεις στο Λιμενικό

έρχονται-270-προσλήψεις-στο-λιμενικό-92387

limenikoΣυνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού ανέφεραν ότι σύμφωνα με πληροφορίες ότι ακόμη και εντός της εβδομάδας αποφασίζονται και ανακοινώνονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 314 νέες προσλήψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τις υπηρεσίες όλης της χώρας όπου οι 270 προσλήψεις θα αφορούν το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι 270 προσλήψεις στο Λιμενικό θα αφορούν νέο προσωπικό ,αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και λιμενοφύλακες , θέσεις που κρίνονται σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Σώματος «απολύτως αναγκαίες για την ενίσχυση του Σώματος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης». Παράλληλα, λένε ότι εκκρεμούν από το πέρσι οι προσλήψεις 170 υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων.

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού σε τροπολογία μέσα στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής – που ακόμα δεν έχει βρει το δρόμο για τη Βουλή – περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία η βαθμολογία των 170 προσληφθέντων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» προβλέπονται αλλαγές στη διαδικασία και στους όρους συμμετοχής των υποψηφίων στους δύο επικείμενους διαγωνισμούς του Λιμενικού. Οι αλλαγές επήλθαν λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό του Λιμενικού που αφορούσε τους 80 Δόκιμους Σημαιόφορους και μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται μετά από καταγγελίες ,ότι δεν διεξήχθη νομίμως ο διαγωνισμός για την κατάταξη 80 δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα . Οι αλλαγές που προβλέπονται στον διαγωνισμό του Λιμενικού μεταξύ άλλων είναι ότι αποκλείονται από τη διαγωνιστική διαδικασία οι απόφοιτοι Λυκείου, προβλέπεται και γραπτή εξέταση για τους υποψηφίους και θεσπίζεται παράβολο ύψους 10 ευρώ για την υποβολή της αίτησης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook