Έρχονται φοροελαφρύνσεις… Λόγω δημοσκοπήσεων και ΣΥΡΙΖΑ

έρχονται-φοροελαφρύνσεις-λόγω-δημο-125723

foroiΕπιχείρηση αναστροφής του κλίματος επιχειρεί η κυβέρνηση μετά τα τραγικά λάθη με τον ΕΝΦΙΑ και ενώ οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερά μπροστά.

Το μεγαλύτερο «όπλο» που διαθέτουν είναι οι μειώσεις φόρων, οι οποίες σύμφωνα με την αφημερίδα «Ημερησία» είναι πολύ πιθανό να κατατεθούν στη Βουλή ακόμα και αυτή την εβδομάδα, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μετά την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να κάνει αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, τα τεκμήρια και την έκτακτη εισφορά με σκοπό την ελάφρυνση των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων, είναι έτοιμη η ρύθμιση με την οποία το τεκμήριο απόκτησης ενός ακινήτου θα αποσυνδέεται από την αντικειμενική αξία και θα εφαρμόζεται με βάση την εμπορική αξία, που συνήθως είναι χαμηλότερη.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει και την αλλαγή των δεδομένων και για τα τεκμήρια διαβίωσης των ΙΧ αυτοκινήτων. Η σκέψη είναι να μειωθούν για τα εισοδήματα του 2014, πριν καταργηθούν πλήρως τα τεκμήρια διαβίωσης το 2016 (για τα εισοδήματα του 2015).

Μία τέτοια κίνηση αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς χαμηλόμισθους που τα τελευταία χρόνια δεν φορολογούνταν για τα πραγματικά τους εισοδήματα, αλλά για μεγαλύτερα ποσά που προέκυπταν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook