Έρχονται οι… «επενδυτές» να τα πάρουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί | Αγοράζουν κόκκινα δάνεια

έρχονται-οι-επενδυτές-να-τα-πάρουν-38395

 

xenodoxeia 2

Στο στόχαστρο διεθνών επενδυτικών ακίνητα-φιλέτα

Στο στόχαστρο διεθνών επενδυτικών funds βρίσκονται ακίνητα-φιλέτα και πολυτελή ξενοδοχεία που έχουν βγει στο σφυρί, καθώς οι ιδιοκτήτες τους έχουν κάνει τεράστια ανοίγματα όσον αφορά τις δανειοδοτήσεις και είτε τα πουλούν ολόκληρα είτε παζαρεύουν την ένταξη κάποιου fund στο μετοχικό κεφάλαιο.

Μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες του κόσμου, η Carlton Group, που έχει υλοποιήσει συμφωνίες άνω των 100 δισ. ευρώ, διαθέτει ήδη γραφείο στη χώρα μας και έχει προχωρήσει σε διευρυμένες συζητήσεις με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και παραθεριστικών συγκροτημάτων, καθώς εκτιμά ότι ο τομέας του τουρισμού θα αποφέρει τεράστια κέρδη στο μέλλον.

Αλλά και τα τραπεζικά assets που θα βγουν το επόμενο διάστημα προς πώληση φαίνεται να ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς επενδυτές…

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του τομέα Hospitality του ομίλου, του Τζον Μπράλοουερ, στην Ελλάδα, ο οποίος έχει στραμμένο το βλέμμα και στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, ειδικά μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνος Οικονομία», ο κ. Μπράλοουερ έμεινε στην Αθήνα για δύο ημέρες και είχε τουλάχιστον οκτώ σημαντικά ραντεβού με μεγάλους επιχειρηματίες από τον ξενοδοχειακό κλάδο και με πολύ γνωστά τραπεζικά στελέχη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήσεις για μεγάλα deals βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Το φθινόπωρο θα είναι κομβική περίοδος. Αναμένεται να υπάρξει κύμα συμφωνιών με funds του εξωτερικού, καθώς από τον Μάιο και ύστερα σημειώθηκε ανάσχεση του ενδιαφέροντος λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα.

xenodoxeio
Επενδύσεις λόγω εισροής τουριστών

Την ίδια ώρα οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αναμένεται να αγγίξουν πολύ υψηλά ποσοστά, ιδιαίτερα δε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Είναι πολύ πιθανό να ξεπεραστεί το εκτιμώμενο ρεκόρ των 17 εκατομμυρίων τουριστών.

Για παράδειγμα, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις, οι πληρότητες μέχρι τον Αύγουστο στη Χαλκιδική ξεπερνούν το 80%, στη Σαντορίνη το 90%, στην Κέρκυρα το 90% στην Κεφαλονιά το 70%. Αισιόδοξοι, παράλληλα, για την τουριστική κίνηση και κατά τους επόμενους μήνες είναι οι καταστηματάρχες και οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης.

 

Πηγή: zougla

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook