Έπνιξε τον άντρα της με μαξιλάρι και η δικαστής της είπε «συνέχισε τη ζωή σου»

έπνιξε-τον-άντρα-της-με-μαξιλάρι-και-η-δ-636693

Η 73χρονη Susanne Wilson έπνιξε τον 70χρονο σύζυγό της Henry Wilson με ένα μαξιλάρι, αφότου ο άντρας είχε πάρει κοκτέιλ χαπιών.

Η πάλαι ποτέ δημοτική σύμβουλος των Εργατικών σε κωμόπολη της Σκοτίας αναγκάστηκε να προβεί στην αυτοβοηθούμενη αυτοκτονία του άντρα της καθώς εκείνος «ήθελε να πεθάνει», όπως είπε στο δικαστήριο.

Ο εδώ και 50 χρόνια σύζυγός της έχασε τελικά τη ζωή του στο σπίτι του στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, καθώς υπέφερε από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και ήθελε να τερματίσει τη ζωή του.

Και γλίτωσε τελικά τη φυλακή, με τη δικαστή να τη συμβουλεύει «συνέχισε τη ζωή σου».

Η δικαστής Lady Rae του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γλασκόβης κατέληξε: «Αυτή είναι μια τραγική υπόθεση. Επικρατούν εξαιρετικές συνθήκες και η τιμωρία δεν είναι στα ενδιαφέροντα της δικαιοσύνης. Ο βασικός λόγος ήταν η ψυχική σου υγεία τον καιρό του θανάτου του άντρα σου. Δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι αποτελείς κίνδυνο για τον κόσμο. Γι’ αυτό επιπλήττεσαι και απαλλάσσεσαι. Ελπίζω να συνεχίσεις το υπόλοιπο της ζωής σου».

Η Wilson αντιμετώπιζε αρχικά κατηγορίες ανθρωποκτονίας, δικαστής και εισαγγελέας δέχτηκαν ωστόσο πως είχε περιορισμένη ευθύνη λόγω του άγχους που βίωνε με την κατάσταση της υγείας του συζύγου της. Ο σύζυγος είχε κατηγορηθεί μάλιστα παλαιότερα για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του και είχε κάνει ήδη μία απόπειρα αυτοκτονίας.

Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά, αν και το μεγαλύτερο πέθανε το 2001 από καρκίνο. Τον Σεπτέμβριο του 2015 διατυπώθηκαν εναντίον του κατηγορίες κακοποίησης από τα ίδια τα παιδιά του, αν και η σύζυγος συνέχισε να ζει κοντά του, καθώς ήταν καθηλωμένος πια στο κρεβάτι και κάποιος έπρεπε να τον φροντίζει.

Μία μέρα πριν το τέλος του, η σύζυγος μίλησε στο τηλέφωνο με κάποιον ακόμα που κατηγορούσε τον άντρα της για κακοποίηση και μετά το τηλεφώνημα του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι. Τότε ήταν που εκείνος πρότεινε να δώσει τέλος στη ζωή του. Πήρε ένα κοκτέιλ χαπιών και όταν η σύζυγος τον είδε να μάχεται να αναπνεύσει, τον βοήθησε να τερματίσει τη ζωή του με ένα μαξιλάρι.

Και μετά τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία και ομολόγησε τα καθέκαστα…

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook