Έξαλλη η Ναόμι Κάμπελ | Η «Vogue» δεν προσλαμβάνει μαύρους

έξαλλη-η-ναόμι-κάμπελ-η-vogue-δεν-προσλαμ-577670

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει έστω και ένας μαύρος στο υπαλληλικό προσωπικό ενός περιοδικού με τέτοια επιρροή στον κόσμο της μόδας όπως το βρετανικό «Vogue»;

Δυστυχώς, φαίνεται πως ναι, είναι. Και η Ναόμι Κάμπελ ύψωσε τη φωνή της και διαμαρτυρήθηκε. Υπογράμμισε ότι σε μια φωτογραφία του προσωπικού του περιοδικού που τραβήχτηκε επί θητείας της προηγούμενης διευθύντριας έκδοσης, της Αλεξάντρα Σούλμαν, λείπουν παντελώς μαύροι και μαύρες.

Στις αρχές Αυγούστου, η Σούλμαν εγκατέλειψε για να αντικατασταθεί από τον Έντουαρντ Ένινφουλ. Ο οποίος δεν είναι απλά και μόνον ο πρώτος άντρας που αναλαμβάνει τις διευθυντικές ευθύνες, αλλά είναι και ο πρώτος μη λευκός υπεύθυνος για την έκδοση του «Vogue».

Η επιλογή του Ένινφουλ χαιρετήθηκε από πολλούς – της Ναόμι συμπεριλαμβανομένης – ως κομβικό σημείο στη βιομηχανία μόδας, η οποία, απ’ άκρου εις άκρον, ταλανίζεται με το ζήτημα της διαφορετικότητας και της φυλετικής ταυτότητας.

Παρά την άφιξη του Ένινφουλ και την ανάληψη εκ μέρους του των ηνίων του περιοδικού, η τελευταία φωτογραφία του προσωπικού του «Vogue» επί θητείας Σούλμαν δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που καλείται να χειριστεί ο καινούργιος διευθυντής έκδοσης: σε μια «χορεία» 50 ατόμων δεν υπάρχει ούτε ένας μη λευκός, ούτε μία μη λευκή.

Η Ναόμι πόσταρε στον λογαριασμό της στο Instagram: «Αυτή είναι η φωτογραφία του προσωπικού του @britishvogue, επί θητείας της προηγούμενης διευθύντριας #AlexandraSchulman. Προσδοκώ σε ένα περιεκτικό και πολυφυλετικό προσωπικό, τώρα που διευθυντής έκδοσης είναι ο @edward_enninful… ν’ ακούσουμε τις απόψεις σας;»

Πριν αναλάβει, στις αρχές Αυγούστου, ο Ένινφουλ ανακοίνωσε μια σειρά τοποθετήσεων για να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η Ναόμι Κάμπελ, ο σκηνοθέτης Στιβ Μακουίν και το μοντέλο – και ακτιβίστρια – Adwoa Aboah ανέλαβαν contributing editors, η μακιγιέζ Πατ Μακγράθ ανέλαβε beauty editor at-large.

Ο Ένινφουλ υπόσχεται ότι η θητεία του θα σφραγιστεί από τον εναγκαλισμό της φυλετικής ποικιλότητας τόσο στις σελίδες του «Vogue» όσο και πίσω από τις σελίδες. Υπόσχεται μεγάλη αλλαγή σε ένα περιοδικό, του οποίου το εξώφυλλο, τα τελευταία 15 χρόνια, μόνο δύο μαύρα μοντέλα κόσμησαν με σόλο φωτογραφίες τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Richard Shotwell/Invision/AP)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook