Έξαλλη η Ναταλία Τσαλίκη με τις συνθήκες στα θέατρα της περιφέρειας!

έξαλλη-η-ναταλία-τσαλίκη-με-τις-συνθήκ-590681

Σε όλη την Ελλάδα έκανε περιοδεία με την “Λυσιστράτη” και τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Μπέζο και Βλαδίμηρο Κυριακίδη, η Ναταλία Τσαλίκη και γύρισε στην Αθήνα φέρνοντας μαζί στις αποσκευές της, όμορφες εικόνες, αλλά και στιγμές από τις παραστάσεις. Αλλά και ένα μεγάλο παράπονο για τις συνθήκες που αντιμετώπισε τόσο εκείνη όσο και οι συνάδελφοί της σε κάποια θέατρα της περιφέρειας.

Η Ναταλία Τσαλίκη ξέσπασε μέσω Facebook αναφέροντας πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρούνταν οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητος και υγιεινής, ενώ σε ορισμένα θέατρα δεν υπήρχε ούτε νερό για να πλυθούν οι ηθοποιοί. Η Ναταλία Τσαλίκη δήλωσε μάλιστα, χαρακτηριστικά “θέατρο είναι πολιτισμός” και πώς δεν θα έπρεπε σε αυτά να απαξιώνονται οι καλλιτέχνες.

Δες το κείμενό της στο Facebook:

“Θέλω να πω κάποια πράγματα από την πρόσφατη εμπειρία μου της καλοκαιρινής μας περιοδείας. Σχεδόν νοιώθω υποχρεωμένη να τα πω. Θα ξαναγίνουν περιοδείες στην ελληνική περιφέρεια, θα ξαναπάμε, εμείς, άλλοι καλλιτέχνες, και καλό είναι να μην ξεχνιούνται κάποια πράγματα με τα πρώτα φθινοπωρινά σύννεφα.

Τα θέατρα, στην πλειοψηφία τους, είναι από μέτρια, έως απαράδεκτα. Τα θέατρα. Που υποδέχονται τους καλλιτέχνες, δεν προσφέρουν σωστές υπηρεσίες. Δεν κάνουν τη δουλειά τους εν ολίγοις. Επτά στα δέκα θέατρα, σχεδόν αδιαφορούν για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται ο ηθοποιός να ετοιμαστεί για την παράσταση. Τα »καμαρίνια» είναι ανύπαρκτα. Καρέκλες από ελάχιστες έως καμία, καθρέφτες που μοιραζόμασταν 4-5 από έναν, τουαλέτες της συμφοράς, σαπούνι ούτε για δείγμα, ακόμη και ανυπαρξία …..νερού.

Ναι, σε »αρχαίο» θέατρο της Πελοποννήσου, δεν υπήρχε νερό να πλυθούμε! Σε άλλο γνωστό, μεγάλο θέατρο, είχαμε την επίσκεψη από »δείγματα» ποντικών [!] πάνω στους πάγκους που θα βαφόμασταν. Τα δε…»δείγματα», μας.. ξαναεπισκέφθηκαν μετά την παράσταση, και αφού είχαμε προηγουμένως μόνοι μας καθαρίσει και απολυμάνει τους πάγκους για να μπορέσουμε να βαφτούμε!

Το ότι οι καλλιτέχνες έρχονται για 4 ώρες και μετά δεν τους ξαναβλέπουμε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους απαξιώνουμε και να μη φροντίζουμε να έχουν τα στοιχειώδη. Δεν είπα να γίνουν όλα σαν το υπέροχο θέατρο των Δελφών, αλλά τουλάχιστον να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητος και υγιεινής. Το Θέατρο είναι πολιτισμός. Όχι μόνο στα λόγια. Όχι μόνο στο »φαίνεσθαι». Αλλά στην πράξη”.

tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook