«Έντιμο συμβιβασμό» προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς για το Σκοπιανό

έντιμο-συμβιβασμό-προανήγγειλε-ο-ν-668129
Meeting between the Minister of Foreign Affairs of Greece Nikos Kotzias and the Prime Minister of FYROM Zoran Zaev during the official visit of Greek Minister of Foreign Affairs Nikos Kotzias at FYR of Macedonia, on Mar. 23, 2018 / Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατα την επίσημη επίσκεψη του ΥπΕξ Νίκου Κοτζιά, στην ΠΓΔΜ, στις 23 Μαρτίου, 2018

Έναν έντιμο συμβιβασμό προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ, μετά το τέλος της διμερούς συνάντησης στην ΠΓΔΜ.

«Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, από τον οποίο θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές», αυτό τόνισε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών. «Δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου», δήλωσε ακόμη ο κ. Κοτζιάς, ενώ είπε ακόμη ότι πιστεύει πάρα πολύ στη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής.

«Οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ακολουθήσουν τις πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών», τόνισε επίσης ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, φέρνοντας το παράδειγμα των χιλάδων πολιτών από την ΠΓΔΜ που κάθε καλοκαίρι έρχονται για διακοπές στη χώρα μας.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών διήρκεσαν περίπου δύο ώρες, ενώ ένταση σημειώθηκε έξω από το Υπουργείο, καθώς πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., Μπουγιάρ Οσμάνι και αργότερα στο κυβερνητικό μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Το μεσημέρι, ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Πηγή : altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook