Ένταση στη δίκη για τη συμπλοκή των Μαλάδων

ένταση-στη-δίκη-για-τη-συμπλοκή-των-μαλ-62101

dikastirioΣε κλίμα έντασης και φόρτισης ξεκίνησε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των Μαλάδων όπου τρείς αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου τραυματίστηκαν βαρύτατα από τις ριπές καλάσνικοφ μέσα σε χασισοφυτεία.

Την ένταση πυροδότησαν οι επανειλημμένες ερωτήσεις των δικαστών προς τους αστυνομικούς-θύματα της επίθεσης.

Παρά το γεγονός πως και οι τρείς μάρτυρες-κλειδιά ήταν κατηγορηματικοί στις περιγραφές τους, δέχτηκαν βροχή ερωτήσεων για το αν αναγνωρίζουν τον κατηγορούμενο ως το άτομο που τους πυροβόλησε με καλάσνικοφ.

Γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους συγγενείς των θυμάτων όσο και το συνήγορο πολιτικής αγωγής. Ο κ. Γιώργος Στειακάκης μάλιστα καταλόγισε σε κάποιους από τους δικαστές πρόθεση μεροληψίας υπέρ του κατηγορουμένου.

Η ένταση έφτασε στο αποκορύφωμα της στη διάρκεια της κατάθεσης του αστυνομικού που είχε τραυματιστεί στο πόδι, όταν εκτός από την πρόεδρο του δικαστηρίου ρωτήθηκε και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο αν τον αναγνωρίζει. Ο μάρτυρας αντέδρασε και κινήθηκε μάλιστα προς το εδώλιο όπου καθόταν ο 36χρονος ωστόσο παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να συγκρατήσουν την οργή του.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε επίσης μεταξύ συγγενών των θυμάτων και του πατέρα του 36χρονου κατηγορούμενου.

Ο 36χρονος κτηνοτρόφος από τα Λιβάδια πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της καλλιέργειας χασίς με την επιβαρυντική διάταξη της χρήσης όπλου, ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών – κατά συγχώνευση – για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των τριών αστυνομικών αλλά και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας. Το δικαστήριο επίσης έχει επιβάλει επίσης χρηματική ποινή, ύψους 150.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν δεχτεί σφαίρες, ο ένας στο κεφάλι ο δεύτερος στο πόδι και ο τρίτος στο θώρακα. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις Μαλάδες στις 22 Ιουνίου του 2008 ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να ελέγξουν χασισοφυτεία που εντοπίστηκε από ελικόπτερο στην κοίτη του ποταμού.

Η ακροαματική διαδικασία στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Χανίων διεκόπη μετά την κατάθεση των τριών αστυνομικών και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 09:00 το πρωί.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook