Ένοπλοι κατέρριψαν ελικόπτερο της αστυνομίας στο Μεξικό

ένοπλοι-κατέρριψαν-ελικόπτερο-της-ασ-422409

Ελικόπτερο καταρρίφθηκε από ενόπλους στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Μεξικό με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι μεξικανικές αρχές «βλέπουν» μέλη συμμοριών πίσω από την ενέργεια αυτή που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου και τρεις αστυνομικοί.

Ο κυβερνήτης Σιλβάνο Αουριόλες Κονέχο ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι διεξήχθη επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στην πόλη Απατσινγκάν της πολιτείας Μιτσοακάν, όπου το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι ιδιαίτερα έντονο, με σκοπό τη σύλληψη «ηγετών πυρήνων εγκληματιών».

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένα κρατικό ελικόπτερο το οποίο υποστήριζε μια περίπολο σε μια δυσπρόσιτη περιοχή καταρρίφθηκε», σύμφωνα με τον κυβερνήτη. «Θρηνούμε τον θάνατο του πιλότου και τριών αστυνομικών», ενώ άλλος ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Δεν είναι σαφές ποια συμμορία ευθύνεται για την κατάρριψη.

Πέρυσι, μέλη του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, μιας συμμορίας η οποία δρα στο Μιτσοακάν και στη γειτονική πολιτεία Χαλίσκο, είχαν καταρρίψει στρατιωτικό ελικόπτερο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνδρες των ένοπλων δυνάμεων.

Το Μιτσοακάν, μια από τις πολιτείες με τον υψηλότερο δείκτη ανθρωποκτονιών στο Μεξικό, έχει μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των συμμοριών οι οποίες επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών και οπλισμένων ομάδων πολιτών που έχουν πάρει τον νόμο στα χέρια τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook