Ένας Χανιώτης γράφει για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια

ένας-χανιώτης-γράφει-για-την-δολοφονί-743733

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε ένα γεγονός γεμάτο από αντιδράσεις βίας, οργής, αγανάκτησης, απροσδιόριστων απωθημένων και μίσους που εξωτερικεύτηκαν σε έναν άνθρωπο.

Παρασκευή 21.09.2018. Στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή την Ομόνοιας ένας άνθρωπος εν ονόματι Ζακ Κωστόπουλος, εγκλωβίζεται σε κοσμηματοπωλείο και προσπαθεί να διαφύγει μέσα από βιτρίνα αυτού. Τα επόμενα γεγονότα τα γνωρίζετε, τα γνωρίζουμε και κυρίως τα παρακολουθήσαμε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω, όπως και οι περισσότεροι εκεί έξω τον άνθρωπο Ζακ Κωστόπουλο. Λέω άνθρωπο αφού αυτό είναι (ήταν) άνθρωπος…

Δεν έχει σημασία ποιος είναι, γιατί απλά θα μπορούσε να ήμουν εγώ, εσύ ο οποιοσδήποτε, θα ήταν δυνατό να ήταν στη θέση του. Ο οποιοσδήποτε, αφού ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις σε τι κατάσταση θα βρεθείς και σε τι συνθήκες. Τα γεγονότα βέβαια δεν τα γνωρίζουμε ακόμα αφού οι διχασμένες ειδήσεις αναφέρουν από τη μία ότι ο Ζακ ήθελε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο και από την άλλη ότι ο ίδιος ήθελε να προστατευτεί-προφυλαχθεί από καυγά που διαδραματιζόταν σε διπλανό χώρο. Αλλά ούτε αυτό έχει σημασία.

Σημασία έχει, ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, όπου άλλοι άνθρωποι με βίαιες, οργισμένες αντιδράσεις και με αισθήματα αγανάκτησης και απωθημένων που συντηρούν από τη καθημερινή τριβή και τα γεγονότα που μαστίζουν τη χώρα μας (ή προσωπικά τους προβλήματα), αποφάσισαν να τα εξωτερικεύσουν σε έναν άλλο άνθρωπο. Αναφέρω αυτά καθώς μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι δύο άνθρωποι αντέδρασαν με τον τρόπο αυτό πάνω σε φυσιολογικά γι’ αυτούς πλαίσια. Ειδικότερα, μου είναι αδιανόητο να αποδεχθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι με γεννημένο το αίσθημα της αφαίρεσης της ζωής.

Ότι και να έκανε, ότι και να είπε και δεν το γνωρίζουμε, όπως και να ήταν, ότι και να είναι, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δικάσει κανέναν δίχως να έχει την απαραίτητη εξουσία και κανείς δεν έχει φυσικά το δικαίωμα να στερεί ότι πολυτιμότερο έχει δοθεί στον άνθρωπο, δηλαδή τη ζωή.

Γράφει ο Νίκος Κοτσαύτης

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook