Έλληνας ο νεκρός στο Norman Atlantic | Δραματικές ώρες

έλληνας-ο-νεκρός-στο-norman-atlantic-δραματικές-ώρ-197032

norman_atlantic1

Στο Μπρίντιζι της Ιταλίας ρυμουλκείται αυτήν την ώρα (20:15) το Norman Atlantic

Το ιταλικό λιμάνι απέχει 50 ναυτικά μίλια από το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, ενώ οι αλβανικές ακτές ούτε 10 μίλια

Προβληματισμό δημιουργεί η επιλογή των Ιταλών να ρυμουλκήσουν το πλοίο στο Μπρίντιζι, το οποί απέχει 50 ναυτικά μίλια αντί για το Δυρράχιο της Αλβανίας που βρίσκεται λιγότερο από 10 μίλια.

Το ρυμουλκό Marietta Barretta έφτασε στην περιοχή και μετά από επίπονες προσπάθειες κατάφερε να αγκιστρώσει το πλοίο και να ξεκινήσει τη ρυμούλκησή του με την ελάχιστη ταχύτητα των δύο μιλίων, αλλά το πρόβλημα πλέον έγκειται στην επιλογή του λιμανιού αφού οι μεν αλβανικές ακτές και το λιμάνι του Δυρραχίου απέχουν από το σημείο ίσως λιγότερο κι από 10 μίλια, ενώ το Μπρίντιζι πάνω από πενταπλάσια απόσταση.

Νεκρός Έλληνας επιβάτης

Ενας άντρας και μία γυναίκα εγκλωβίστηκαν στη γλύστρα ενώ προσπαθούσαν να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο – Ο άντρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα και έχασε τη ζωή του – Η γυναίκα διασώθηκε τραυματισμένη. Σύμφωνα με της τελευταίες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε υποθερμία.

Ο νεκρός είναι Έλληνας, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Το όνομα του θύματος είναι Γιώργος Δούλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Δούλης και η σύζυγός του, στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο και ενώ επιχειρούσαν να μπουν στη σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκαν στην γλύστρα και παγιδεύτηκαν. Οι διασώστες επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, όμως ο άντρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα. Η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έχασε τη ζωή του. 

Την πληροφορία για το νεκρό επιβεβαίωσε ο ναύαρχος Τζοβάνι Πετορίνο, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων της ιταλικής ακτοφυλακής. Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο άνδρας έχασε τη ζωή του στη στιγμή που εγκατέλειπε το πλοίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ansa η σορός του Γιώργου Δούλη βρίσκεται σε σκάφος και μεταφέρεται προς το Μπρίντιζι. 

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, έχει επιστρέψει στο Παλάτζο Κίτζι από τη Φλωρεντία που βρισκόταν για να παρακολουθήσει από κοντά την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων. 

Την ίδια ώρα, λέγεται πως υπάρχουν δύο τραυματίες, εκ των οποίων ένας επιβάτης και ένα μέλος του πολεμικού ναυτικού..

norman_atlantic

Όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έχασε τη ζωή του. Την ίδια ώρα, λέγεται πως υπάρχουν δύο τραυματίες, εκ των οποίων ένας επιβάτης και ένα μέλος του πολεμικού ναυτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι από το πρωί, δραματικές είναι οι στιγμές για τους 478 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. (ΕΔΩ)

Σε εξέλιξη είναι, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, γιγάντια επιχείρηση διάσωσης.

Στο πλοίο επιβαίνουν 268 Έλληνες, ενώ 149 από τους επιβαίνοντες, μέχρι αυτή την ώρα, έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια σε παραπλέοντα πλοία και τις ιταλικές ακτές.

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook