Ένας επίγειος παράδεισος… στην Κρήτη | Photos

ένας-επίγειος-παράδεισος-στην-κρήτη-408203

Ένας επίγειος παράδεισος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο μικρός οικισμός που είναι χτισμένος μέσα σε ένα μικρό κόλπο, περιτριγυρισμένος από πολλά πεύκα και ψηλά βουνά.

Ο λόγος για τα Αχλιά που βρίσκονται στην πευκόφυτη περιοχή της κοινότητας Σχινοκαψάλων στον Αγ. Νικόλαο.Μπροστά στον κόλπο σχηματίζεται μια όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και γαλάζια νερά.

Η παραλία έχει ομπρέλες, water sports και μερικά δωμάτια, ταβέρνες και mini markets κοντά. Επίσης υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά στους επισκέπτες ενώ η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη. Η περιοχή είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές και για στιγμές χαλάρωσης, και βρίσκεται 50km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 13km ανατολικά της Ιεράπετρας.

Μπορείτε να έρθετε ως εδώ από την Ιεράπετρα με αυτοκίνητο (και λεωφορείο) οδηγώντας τον δρόμο προς Μακρυγιαλό, ο οποίος περνάει δίπλα από τα Αχλιά.

Επίσης, 500m ανατολικότερα, δίπλα ακριβώς στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον Μακρύγιαλο, υπάρχει η όμορφη παραλία της Μπόντας, με ψιλό βοτσαλάκι και λίγους βράχους.

Η παραλία είναι ιδανική για απομόνωση, κυρίως λόγω του ότι δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη (απότομη κλίση μονοπατιού) και αντιληπτή από τον δρόμο. Η λέξη μπόντα είναι μια ξεχασμένη Κρητική λέξη για το ρέμα / μικρό ποτάμι.axxaxliaaaxxl

Πηγή: cretanbeaches

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook