«Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» Το κόμμα του Χατζημαρκάκη στις Ευρωεκλογές

έλληνες-ευρωπαίοι-πολίτες-το-κόμμα-104113

xatzimarkakisexo

«Ο ένας για μένα ισοδυναμεί με μυρίους, αν είναι άριστος» (Ηράκλειτος)

Ένας εκ των αρίστων είναι και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Κρητικής καταγωγής ο οποίος μετά από 10 χρόνια επιτυχούς θητείας στην Ευρωβουλή ως Ευρωβουλευτής Γερμανίας, έρχεται στην Ελλάδα και με τους «Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες», το κόμμα που ίδρυσε, διεκδικεί την εκλογή του αυτή την φορά ως Έλληνας Ευρωβουλευτής.

Γράφει η Ελένη Βουγιούκαλου

vougioukalou

Όταν είχε πρωτοεκλεγεί στην Γερμανία είχε δηλώσει πως φιλοδοξία του τότε ήταν να είναι ο 25ος Έλληνας Ευρωβουλευτής. Αυτό έγινε πραγματικότητα και με το παραπάνω με πλήθος δράσεων και παρεμβάσεων, ακόμη και ακτιβίστικες συμπεριφορές προκειμένου να τραβήξει  το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων και να δίδονται λύσεις στα εκάστοτε δίκαια της Ελλάδας.

Υπερασπίστηκε την Ελλάδα μέσα κι έξω από το Ευρωκοινοβούλιο όσο σχεδόν κανείς από τους Έλληνες συναδέλφους του, ερχόμενος ακόμη και σε ευθεία ρήξη με το ίδιο του το κόμμα αλλά και την ίδια την Μέρκελ, γεγονός βέβαια που είχε δυσάρεστες προσωπικές επιπτώσεις. Όμως όντας γαλουχημένος με τις Ελληνικές αξίες, αρχές και αρετές δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, όταν η πατρίδα και ο Ελληνισμός γενικότερα ( Κύπρος ) περνούσε δύσκολες ώρες.

Αλλά όχι μόνο κατά την περίοδο που έχει ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα αλλά και πολύ πριν ο Γιώργος Χατζημαρκάκης έκανε ότι μπορούσε για την χώρα, όπως δράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για την προβολή και προώθηση των Ελληνικών και κυρίως των Κρητικών προϊόντων, με εκθέσεις γευσιγνωσίες, οινογνωσίες κ.λ.π.

Δράσεις για την ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού με διοργανώσεις σχετικών ημερίδων, εκθέσεων, και πλήθος άλλων μικρών  και μεγάλων μέχρι και την αποστολή κάποια πρωτοχρονιά αντί ευχετηρίων καρτών, 2.000 φιαλών Κρητικού ελαιόλαδου στους  συναδέλφους του Ευρωβουλευτές και σε ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ως πρόεδρος επίσης του Γερμανο-Ελληνικού επιχειρηματικού συνδέσμου, κατάφερε εκατοντάδες καταστήματα εστίασης στην περιοχή του, να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο ενώ έχει δρομολογήσει την πιστοποίηση τους τόσο για την χρήση του ελαιόλαδου αλλά και της Κρητικής  κουζίνας, και ήδη Έλληνες σεφ τους παραδίδουν σεμινάρια Κρητικής γαστρονομίας. Παράλληλα δε τα καταστήματα αυτά θα έχουν την υποχρέωση να πωλούν και τα Κρητικά προϊόντα που θα χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης όλα αυτά τα χρόνια στο γραφείο του στο Ευρωκοινοβούλιο απασχολούσε κυρίως Έλληνες ενώ όσοι έτυχε να τον επισκεφτούν στον όροφο που έχουν τα γραφεία τους όλοι οι Ευρωβουλευτές έμεναν έκπληκτοι από τον διάκοσμο του έξω και μέσα ο οποίος αποτελούνταν  από  γιγαντοαφίσες Ελληνικών τοπίων,  διάφορα Κρητικά υφαντά, ενώ στο γραφείο του πάνω ξεχώριζαν τα ενθυμήματα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Δήλωνε την Ελληνική παρουσία του με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, κι όταν ακόμη ούτε στη σκέψη του δεν ήταν η επιστροφή στην Ελλάδα.

Ήρθε όμως η κρίση κι ως γνήσιος Έλληνας συναισθανόμενος την Εθνική Ευθύνη του επιστρέφει οικογενειακώς στην Ελλάδα, και θέτει τον εαυτό του και τις δυνάμεις του στην υπηρεσία της Πατρίδας και του Ελληνισμού που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σ΄αυτές τις Ευρωεκλογές ας δείξουμε την ωριμότητα μας κι ας στείλουμε στην Ευρωβουλή τους άριστους, των οποίων η αριστεία κρίνεται από την μέχρι τώρα αποτελεσματικότητα τους. Κι ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ήταν και με το παραπάνω αποτελεσματικός και μάλιστα χωρίς καν να είναι επίσημα Ευρωβουλευτής Ελλάδας.

Στην Ευρωβουλή πρέπει να πάνε οι άριστοι σε όλα τα επίπεδα: στην εμπειρία στις γνώσεις, στις καλές διασυνδέσεις στις άριστες δημόσιες σχέσεις και εν τέλει στην αποτελεσματικότητα. Ας δώσουμε επί τέλους τέλος στους  άσχετους, άνεργους, κομματικούς υμέτερους, τουρίστες στην Ε.Ε.

Η κοινωνία και πιο πολύ η νέα γενιά αισθάνεται προδομένη και περιθωριοποιημένη και εκπέμπει κραυγές αγωνίας, ανασφάλειας και απόγνωσης.

Ας ανοίξουμε ένα παράθυρο αισιοδοξίας επιλέγοντας τους άριστους. Ας ψηφίσουμε  «Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες». Ας στείλουμε στην Ευρωβουλή τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, να εργαστεί για την Ελλάδα, και την Ευρώπη των Πολιτών. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη που αξίζουμε!!!

Ελένη Βουγιούκαλου, «Ελληνίδα Ευρωπαία  Πολίτης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook