Έκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον! | Τι θα γίνει με τη δόση

έκτακτη-συνάντηση-βαρουφάκη-λαγκάρ-233749

lagarde_varoufakisΛίγο μετά τις… βόμβες στη Βουλή για το χρέος και ενώ το αν η Ελλάδα θα πληρώσει ή όχι και κυρίως το αν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ, ήρθε και η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως την Κυριακή ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον για να συναντήσει την Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μια συνάντηση ανάμεσα στην επικεφαλής ενός από τους δανειστές της Ελλάδας και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών έχει πάντα τη δική της βαρύτητα, πόσω μάλλον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στο υπάρχον χρονικό πλαίσιο.

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή 5 Απριλίου για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το τετ α τετ ανάμεσα στην Κριστίν – Λαγκάρντ και τον Γιάνη Βαρουφάκη έρχεται λίγες μέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής από την Ελλάδα στο ΔΝΤ δόσης ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Capital.gr το ραντεβού κλείστηκε πριν από λίγες μέρες και ο Γιάνης Βαρουφάκης αναχωρεί για τις ΗΠΑ το πρωί της Κυριακής. Η συνάντηση θα γίνει αργά το βράδυ, ώρα Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το Capital, θα τεθούν επί τάπητος οι μεταρρυθμίσεις που θέλει η κυβέρνηση να προωθήσει το συντομότερο. Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει συμφωνία με το ΔΝΤ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016 και βάσει αυτής θα γίνει η συζήτηση.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook