Έκλεψε τις εντυπώσεις ο σκακιστής του Κύδωνα Γιάννης Καλογερής στο Παρίσι

έκλεψε-τις-εντυπώσεις-ο-σκακιστής-του-675429

Ο σκακιστής του Κύδωνα, Γιάννης Καλογερής, φέτος αγωνίζεται με υποσχετική στην Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Μπορεί φέτος να λείπει από τις σκακιέρες του Κύδωνα, αλλά μαζεύει πολύτιμες σκακιστικές εμπειρίες. Πρόσφατα διέπρεψε με την ομάδα νέων της Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση του «2nd FTPA Youth Chess Tournament», το οποίο θα διεξήχθη στο Παρίσι της Γαλλίας, από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2018.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από την Επιτροπή Σκακιού του Παρισιού και τη δικηγορική εταιρεία FTPA. Ήταν τουρνουά 5 γύρων με χρόνο 1 ώρα 50 λεπτά και 10» ανά κίνηση εγκεκριμένο από τη FIDE.

Οι ομάδες αποτελούνταν από δέκα παίκτες από τις κατηγορίες U20, U18, U16, U14, U12 (2 παίκτες ανά κατηγορία) με τουλάχιστον ένα κορίτσι και ένα αγόρι ανά ομάδα.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν όλες ισχυρότατες:

  1. Murmansk Région (Ρωσία) κάτοχος του τροπαίου FTPA.
  2. Pathéna Rotterdam (Ολλανδία).
  3. Εθνική ομάδα Ιρλανδίας (Ιρλανδία).
  4. Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης (Ελλάδα).
  5. IDF Chess Team (Γαλλία).
  6. IDF Solenn Chess Team – ομάδα 9 κοριτσιών και ενός αγοριού (Γαλλία).

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην πρώτη σκακιέρα αγωνίστηκε ο Γιάννης Καλογερής B20 (2269 ELO), δείγμα του πόσο ισχυρός σκακιστής είναι. Η υπόλοιπη ομάδα αποτελούνταν από τους Βλάχο Ανατόλι B16 (2254 ELO), Σπυρόπουλο Νικόλαο B14 (2148 ELO), Καζάκο Μάρκο B14 (1975 ELO), Μπάλλα Αθανάσιο-Παναγιώτη B20 (1952 ELO), Τσαρσιταλίδη Κων/νο B14 (1799 ELO), Καλογρίδη Αντώνιο B12 (1710 ELO), Πραματεφτάκη Λουκία G18 (1705 ELO), Τζοβάνη Αναστάσιο-Αναγνώστη B16 (1480 ELO) και Τσαρσιταλίδη Χρήστο B12 (1349 ELO).

Η νεανική ομάδα της Ε.Σ.Θ. : Στη μέση καθήμενος ο Γιάννης να κρατάει το τρόπαιο.

Η ομάδα της Ε.Σ.Θ. πραγματοποίησε τρομερές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς με άλλες δύο ομάδες, αλλά τελικά κατετάγη 2η σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας του τουρνουά, προκαλώντας το θαυμασμό των διοργανωτών για το υψηλό της επίπεδο.

Στον τελευταίο, δε, αγώνα, όπου και η ισοπαλία της έδινε την πρώτη θέση, τελικά ηττήθηκε στο νήμα με 5-4 από τη Γαλλική ομάδα Ile de France Chess Team, η οποία και κατέλαβε την πρώτη θέση του τουρνουά.

Ο Καλογερής αγωνιζόμενος στο Παρίσι.

Ο Γιάννης έκανε μια σπουδαία εμφάνιση καθώς έκανε το σπουδαίο για τέτοιο επίπεδο σκορ 4,5/5! Έπαιξε κατά σειρά με τους:

Galchenko Matvey (με λευκά) νίκη, Τravadon Loic (με μαύρα) ισοπαλία, Scott Luke (με λευκά) νίκη, Κοjke Joris (με λευκά) νίκη, Duquesne Adrien (με μαύρα) νίκη.

Τελική βαθμολογία του τουρνουά:

One thought on “Έκλεψε τις εντυπώσεις ο σκακιστής του Κύδωνα Γιάννης Καλογερής στο Παρίσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook