Έκκληση από την δημοτική αρχή Χανίων για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για του πρόσφυγες

έκκληση-από-την-δημοτική-αρχή-χανίων-γ-305590

Την απόφαση της δημοτικής αρχής των Χανίων να συγκεντρώσει βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης προς αποστολή στους Δήμους της χώρας στα όρια των οποίων βρίσκονται εγκλωβισμένοι πρόσφυγες, βάσει της 22/4.3.2016 Απόφασης της Π.Ε.Δ. Κρήτης, καθώς και της υπ΄ αριθμ. 126 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, γνωστοποίησε σήμερα, Τετάρτη 16/3/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου.

IMG_4803

“Στόχος μας είναι η παροχή βοήθειας και αλληλεγγύης κατά προτεραιότητα στους πρόσφυγες, καθώς επίσης και σε εκείνους τους Δήμους της χώρας, οι οποίοι έως τώρα έχουν επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής της έκτακτης κατάστασης” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, απευθύνοντας ευρύ κάλεσμα για τη συγκέντρωση βοήθειας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Χανίων θα συντονίσει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης Δήμων και φορέων της Δυτικής Κρήτης, καθώς και την αποστολή τους, μέσω του λιμένα της Σούδας, σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ. Κρήτης.

IMG_4798

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Μιχάλης Βλαχάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων των Χανίων, θα εκταμιευτεί ποσό από τον προϋπολογισμό του Δήμου, προκειμένου να γίνει συμπληρωματική προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, θα επικαιροποιηθεί η Απόφαση του Δήμου, με την οποία ζητείται η παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού Ψυχιατρείου Χανίων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, που φτάνουν από τα νότια παράλια του Ν. Χανίων, ενώ έχει ήδη σταλεί προς το αρμόδιο Υπουργείο η πρόταση του Δήμου Χανίων για φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρους, που διαχειρίζεται ο Δήμος είτε σε άλλους χώρους, που θα κριθούν κατάλληλοι.

Την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση της Π.Ε.Δ. Κρήτης με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να γνωστοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η βοήθεια, που θα συγκεντρωθεί, αποφασίστηκε να έχει αποσταλεί εντός του μηνός Μαρτίου, με συνοδεία εκπροσώπων της Π.Ε.Δ. Κρήτης κατά την παράδοση της. Σημειώνεται ότι ως καταληκτική ημερομηνία για τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης έχει οριστεί η Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, ενώ τα σημεία για τη συγκέντρωση της βοήθειας είναι τα ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, το ΚΗΦΗ Ελ. Βενιζέλου, τα οποία θα δέχονται τα είδη κατά τις ώρες λειτουργίας τους, καθώς και το Γρ. Διαφάνειας και Εξυπηρέτησης του Δημότη (ισόγειο Δημαρχιακού Μεγάρου, Μυλωνογιάννη και Υψηλαντών γωνία, 09.00-14.00).

Μάλιστα, για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη διαχείριση της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Χανίων, κα. Ελπίδα Τσιτσιρίδη, τηλ. 2821341684, e-mail: etsitsiridi@chania. Επισυνάπτεται ενδεικτικός κατάλογος με τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης για την παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες.

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ρουχισμός

Αδιάβροχα για παιδιά ή ενήλικες

Κάλτσες

Εσώρουχα

Ισοθερμικά ρούχα

Παπούτσια (κατά προτίμηση καινούρια)

Βοηθητικά εφόδια

Μάρσιποι (για μωρά)

Μπιμπερό

Σακίδια πλάτης

Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης

Σακούλες Απορριμμάτων

Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα

Αλουμινένια σκαφάκια φαγητού

Χαρτοπετσέτες

Είδη προσωπικής υγιεινής

Μωρομάντηλα

Χαρτομάντηλα

Χαρτί υγείας

Βρεφικές πάνες

Ξυραφάκια

Σερβιέτες

Οδοντόβουρτσες

Οδοντόκρεμες

Σαμπουάν

Αφρόλουτρα

Σαπούνια

Τρόφιμα

Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης

Ξηροί καρποί/ Ξηρά φρούτα

Γάλα σε σκόνη ή εβαπορέ

Βρεφικές τροφές σε βαζάκια

Μακαρόνια

Ρύζι

Κριθαράκι

Κονσέρβες φαγητού

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook