Έκανε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού… ‘ταξί’ για να φύγει από τη Σούδα

έκανε-το-ελικόπτερο-του-πολεμικού-ναυ-163463

elikoptero polemikoΈνα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε χθες Πέμπτη τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη από τη Σούδα, όπου έκανε ολιγοήμερες διακοπές, στην Τήνο  όπου σήμερα πραγματοποιείται ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης που συμπίπτει χρονικά με την επέτειο τορπιλισμού του καταδρομικού Έλλη στις 15 Αυγούστου του 1940 από ιταλικό υποβρύχιο. Παραδοσιακά, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο το Πολεμικό Ναυτικό δίνει το παρών. Στο λιμάνι του νησιού καταπλέουν πολεμικά πλοία, ενώ άγημα του ΠΝ αποδίδει τιμές παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας. 

Φέτος, ο αρχηγός ΓΕΝ αποφάσισε να μετακινηθεί στην Τήνο με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky

Οπως πληροφορείται το protothema.gr, ο αντιναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος έκανε ολιγοήμερες διακοπές στη Σούδα της Κρήτης ζήτησε να τον μεταφέρει στην Τήνο ένα ελικόπτερο! Για να γίνει η μετακίνηση, σε στυλ αεροταξί, «αξιοποιήθηκε» το ελικόπτερο ΠN 60 (S-70B Aegean Hawk). 

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, το συγκεκριμένο ελικόπτερο απογειώθηκε από τη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι του Μαραθώνα για να εκτελέσει μια αεροδιακομιδή ενός ασθενούς ο οποίος βρισκόταν σε πλοίο που βρισκόταν εν πλω ανοιχτά της Πελοποννήσου. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου Sikorsky παρέλαβε ένα Τούρκο ασθενή από το εμπορικό πλοίο CANSU-D (με σημαία Μάλτας), το οποίο έπλεε δυτικά της Πελοποννήσου και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 

Στη συνέχεια όμως, αντί το S-70B να επιστρέψει στη βάση του στο Μαραθώνα, έλαβε εντολή να κινηθεί προς τη Σούδα, απ’ όπου παρέλαβε τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Αποστολάκη τον οποίο και μετέφερε στην Τήνο. Εκανε έτσι μια σημαντική παρέκκλιση από την πορεία του, αφού αντί να επιστρέψει από την Καλαμάτα στο Μαραθώνα έκανε το δρομολόγιο Καλαμάτα-Σούδα-Τήνος-Μαραθώνας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος σε αεροπορικά καύσιμα. Μία ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο ελικόπτερο τύπου Sikorsky υπολογίζεται ότι κοστίζει στο Πολεμικό Ναυτικό (και τους Έλληνες φορολογούμενους κατ’ επέκταση) περίπου 2.000 ευρώ! 

Κι αν στο Πολεμικό Ναυτικό νομίζουν ότι τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα, δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα από τη νοοτροπία του αρχηγού ΓΕΝ που προφανώς δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιεί ένα από τα λίγα ελικόπτερα του ΠΝ που έχουν συγκεκριμένη αποστολή για τις προσωπικές του μετακινήσεις. Ακόμη κι αν ο αντιναύαρχος Αποστολάκης επιχειρηματολογήσει ότι μετακινήθηκε σε εκδήλωση στην Τήνο για να εκπροσωπήσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα πρέπει να απαντήσει γιατί έπρεπε να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές. 

Έπειτα από τέσσερα στα μνημόνια, μετά τις αιματηρές περικοπές μισθών και παρά τον υποτιθέμενο εξορθολογισμό των περιττών εξόδων, φαίνεται ότι η νοοτροπία δεν αλλάζει…

Πηγή: protothema.gr

 

One thought on “Έκανε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού… ‘ταξί’ για να φύγει από τη Σούδα

  1. τοσα χρονια ουτε μια αναφορα για μετακινησεις πολιτικων με πανακριβα αυτοκινητα τεθωρακισμενα και μη! ουτε μια αναφορα για ποσα ευρωπουλα πανε υπερ πιστεως σε αλογιστες σπαταλες της βουλης η μηπως το δημοσιογραφικο δαιμονιο σας δεν εφτανε μεχρι εκει? η να θημηθουμε την ολυμπιακη??? κυριοι ο αργηγος σας ξυνισε…..? επρεπε να παει με το πλοιο της γραμης….. καλα τα λετε…….καληνυχτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook