Έκαναν οι ίδιοι… μείωση μισθού οικειοθελώς, για την ισότητα στα δύο φύλα!

έκαναν-οι-ίδιοι-μείωση-μισθού-οικειο-258712

Το BBC είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις για μεγάλες μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ η παραίτηση της αρχισυντάκτριας του γραφείου στην Κίνα είχε προκαλέσει πολλές επικρίσεις για το βρετανικό κανάλι.

Σήμερα έξι καλοπλήρωμένοι άνδρες παρουσιαστές δέχθηκαν να μειωθούν οι απολαβές τους ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα του μισθολογικού χάσματος που υπάρχει στο δίκτου.

Η ανακοίνωση του BBC αναφέρει  «Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους Χιου Έντουαρντς, Νίκι Κάμπελ, Τζον Χάμφρις, Τζον Σόπελ, Νικ Ρόμπινσον και Τζέρεμι Βάιν, που δέχτηκαν να μειωθεί ο μισθός τους», ενώ ο Τζον Χάφρις τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έλαβαν αυτοβούλως την απόφαση αυτή. «Οι λεπτομέρειες αυτών των αλλαγών θα πρέπει να συζητηθούν και εν ευθέτω χρόνω το BBC θα συζητήσει το θέμα και με άλλους (δημοσιογράφους)», πρόσθεσε.

Οι έξι δημοσιογράφοι λάμβαναν ετήσειο μισθό από από 200.000 μέχρι 750.000 λίρες (228.000-858.000 ευρώ).

«To BBC βρίσκεται σήμερα σε πολύ διαφορετική θέση απ’ ό,τι πριν από μερικά χρόνια. Την εποχή εκείνη δεν μας έλειπαν τα χρήματα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Και νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες μισθολογικές ανισότητες μεταξύ μας», σχολίασε ο Χάφρις, ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι «πληρωνόταν πολύ καλά επί πολλά χρόνια».

Ο δημοσιογράφος Άμολ Ρατζάν, πάντως, σχολίασε ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, όμως οι ατομικές αποφάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα.

Η βρετανική κυβέρνηση, πάντως, χαιρέτισε την ανακοίνωση του BBC.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook