Έζησαν τον τρόμο μέσα στο σπίτι τους

έζησαν-τον-τρόμο-μέσα-στο-σπίτι-τους-115384

apati.ilikiomenoi1Τον τρόμο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι έζησε ζευγάρι ηλικιωμένων που έπεσε θύμα ληστείας, τα ξημερώματα της Παρασκευής . Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού και κρατώντας κατσαβίδια και μαχαίρια, άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής κι ενώ ο Λ.Σαριδάκης και η Αικ.Τσαγκαράκη κοιμούνταν μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή των Δειλινών. Οι δράστες πήδηξαν την εξώπορτα και μπήκαν σε μια μικρή αυλή. Κατόπιν, σπάζοντας ένα μικρό τζάμι, κατάφερναν να ξεκλειδώσουν την πόρτα. Μπήκαν στο σπίτι, πήγαν στο σαλόνι, όπου είχε αποκοιμηθεί, στον καναπέ, ο σύζυγος. Ο ένας ληστής του σκέπασε το πρόσωπο με μια κουβέρτα, ενώ με το κατσαβίδι που είχε τον απείλησε, βάζοντάς το στο λαιμό του.

Ο έτερος ληστής «ανέλαβε» τη γυναίκα. Κρατώντας ένα κατσαβίδι στο ένα χέρι και ένα μαχαίρι στο άλλο, απείλησε τη γυναίκα, η οποία, στη θέα του ληστή άρχισε να φωνάζει, αγωνιώντας για την κατάσταση του συζύγου της.

«Προσπάθησα να είμαι ψύχραιμη»

Η κα Τσαγκαράκη προσπάθησε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και έπιασε κουβέντα με το ληστή που της είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό! Του είπα «παιδί μου γιατί το κάνεις αυτό;» ενώ έτρεμα από τα νεύρα μου και φοβόμουν μήπως έχουν κάνει κακό στον άντρα μου» ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε: «ήταν ένα παλικάρι γύρω στα 25 χρόνια αν υπολόγισα σωστά.

Του είπα ότι είναι μικρός και είναι κρίμα γιατί καταστρέφει το μέλλον του, τη ζωή του. Γύρισε και με κοίταξε καλά – καλά και με ρώτησε «εάν τον ξέρω». Όταν του απάντησα αρνητικά μου ζήτησε 20 ευρώ για «να πάρει τη δόση του». Τότε, άνοιξα ένα πορτοφολάκι που είχα και του έδωσα 20 ευρώ, τα μόνα που είχα».

Ο ληστής βλέποντας τη να μην αισθάνεται πολύ καλά της είπε ότι δεν θα της κάνει κακό και πως και ο άντρας της είναι καλά και δεν τον έχουν πειράξει. «Παρά τις διαβεβαιώσεις του όμως, το μαχαίρι δεν το έβγαζε από το λαιμό μου» σχολίασε.

Και οι δύο δράστες περιγράφονται ως άτομα νεαρής ηλικίας. Ο ένας, εκείνος που απείλησε τη γυναίκα, φορούσε κουκούλα που άφηνε ακάλυπτα μονάχα τα μάτια του. Ο άλλος, εκείνος που βρισκόταν με τον ηλικιωμένο είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώ- που του με μία σιέλ μαντίλα, ενώ και οι δύο φορούσαν πάνινα γάντια.

Από την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού πήραν δύο μπιζουτιέρες με τα κοσμήματα της κας Τσαγκαράκη, αλλά και μία ακόμη που ήταν έξω από την κρεβατοκάμαρα. Άρπαξαν και δύο τσαντάκια., όμως στη βιασύνη του ενός, του έπεσαν μερικά κοσμήματα, καθώς και τα 20 ευρώ που είχε πάρει λίγο πριν.

Οι ληστές απομακρύνθηκαν σύμφωνα με τα θύματά τους με τα πόδια. Αμέσως μετά η κα Τσαγκαράκη κάλεσε το γιο της αλλά και την αστυνομία.

 

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook