Έγκυος το Πάσχα; Τα «ναι» και τα «όχι» της διατροφής!

έγκυος-το-πάσχα-τα-ναι-και-τα-όχι-τ-232523

eguos pasxaΠολλές γυναίκες που είστε έγκυες την περίοδο του Πάσχα, αναρωτιέστε αν επιτρέπεται να φάτε ό,τι θέλετε χωρίς ενδοιασμούς. Παρακάτω θα λύσετε όλες σας τις απορίες για το τι μπορείτε να φάτε και τι όχι.

Όσες από εσάς θέλετε να νηστέψετε μπορείτε να το κάνετε, αρκεί πάντα να το έχετε συζητήσει με τον γυναικολόγο σας. Μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι γυναίκες που έχουν ιστορικό αναιμίας, γυναικολογικών προβλημάτων, σακχαρώδη διαβήτη και πολλαπλών κυήσεων καθώς κρίνεται απαραίτητη η «άδεια» του γυναικολόγου για την αποφυγή τυχόν επιπλοκών.

Όσες από εσάς θέλετε να καταναλώνετε ψάρια και όσπρια είστε ελεύθερες. Τα ψάρια προσφέρουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό του εμβρύου, αφού έχουν ευνοϊκή επίδραση στην ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών του.

Όσον αφορά τα όσπρια, η συχνή κατανάλωσή τους εφοδιάζει τον οργανισμό με φυλλικό οξύ, το οποίο είναι ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, όσπρια προμηθεύουν τον οργανισμό μιας εγκύου με σίδηρο και παράλληλα παρέχουν ασβέστιο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας.

Πάντα να θυμάστε πώς η έλλειψη των ω-3 λιπαρών οξέων αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής και ευνοεί το χαμηλό βάρος γέννησης και την επιλόχειο κατάθλιψη. Ενώ η έλλειψη φυλλικού οξέως αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ελλειμμάτων στο νευρικό σωλήνα του νεογνού, προεκλαμψίας, πρόωρης αποκόλλησης του πλακούντα και γέννησης λιποβαρών μωρών.

Πηγή: mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook