Έγιναν όλοι ΣΥΡΙΖΑ; «Σκόρπισε» εκατομμύρια και χαμόγελα ο Τσίπρας από την Κρήτη

έγιναν-όλοι-συριζα-σκόρπισε-εκατομ-589052

Χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση για τον ΒΟΑΚ, νέος ΧΥΤΥ και οκτώ σχολεία μέσω ΣΔΙΤ στα Χανιά, 3,5 εκ. ευρώ για να ξαναγίνει κολυμβητήριο το κουφάρι στο Ακρωτήρι, παραχώρηση στους δημότες των Χανίων του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί αλλά και ειδικό χωροταξικό Κρήτης, ενεργειακά, υδρογονάνθρακες!Μια Κρήτη από το μέλλον ή μάλλον την πρόγευσή της, έδωσε στους φορείς και τους κατοίκους ο Πρωθυπουργός αλλά και οι Υπουργοί που βρέθηκαν στο νησί για το αναπτυξιακό συνέδριο.

Ως εκ τούτου, οι τοπικοί φορείς δεν μπορούσαν παρά να εμφανιστούν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι.Πολάκης: Πολύ σοβαρές ανακοινώσεις

«Ο Πρωθυπουργός χθες κλείνοντας το συνέδριο έκανε μία σειρά από πολύ σοβαρές ανακοινώσεις σε σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος το πρωί στο φόρουμ για την καθαρή ενέργεια στα νησιά της ΕΕ, στο ΚΑΜ, στα Χανιά και συνέχισε: «Ότι πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προϊόν, να αναπτύξουμε την μεταποίηση και την αγροδιατροφή με πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, τα οποία να μπορούν να κατακτήσουν με αξιόπιστο τρόπο τις Αγορές και να συνδεθούν με τον τουρισμό και βέβαια με επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία αξιοποιώντας τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού».«Και βέβαια ανακοινώσεις για ολοκλήρωση υποδομών του νησιού, για τον ΒΟΑΚ που προκηρύσσεται η στρατηγική μελέτη από το Καστέλι μέχρι την Σητεία μέσα στον Οκτώβριο και θα ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του τμήματος Χανιά – Άγιος Νικόλαος μέσα στον χειμώνα του 2019. Νομίζω ότι πρώτη φορά ανακοινώνεται ένα τέτοιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για ένα βασικό αναπτυξιακό έργο του νησιού.

Επίσης η ανακοίνωση για έναρξη διαδικασίας παραχώρησης στρατοπέδου Μαρκόπουλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» προσέθεσε ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο  κομμάτι της Υγείας: «Νομίζω ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια εξισορρόπησης του συστήματος το οποίο είχε φτάσει σε σημείο διάλυσης. Ήδη σε παγκρήτιο επίπεδο το σύστημα έχει ενισχυθεί με περίπου 1000 άτομα προσωπικό, έχουν αγοραστεί μια σειρά από πολύ σοβαροί εξοπλισμοί και επεκτάσεις τμημάτος σε όλη τη Κρήτη και πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να επανδρώσουμε τις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων, εκτιμώντας πως σύντομα η Κρήτη θα είναι μία αυτοδύναμη υγειονομικά περιφέρεια.Αρναουτάκης: Ικανοποίηση για το αναπτυξιακό συνέδριο

Την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τον ΒΟΑΚ, εξέφρασε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης: «Έδωσε και χρονοδιάγραμμα αλλά και χρηματοδότηση. Περιμένουμε να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Μέχρι τότε έχει ακόμα δρόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ικανοποίηση Βάμβουκα

Την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, που αφορούν το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τη χρηματοδότηση του Χ.Υ.Τ.Υ. του Δήμου Χανίων, καθώς και την αποκατάσταση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, εκφράζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας.“Ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων και του Δήμου δικαιώθηκε, έπειτα από τις εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, που μας γεμίζουν ικανοποίηση και ως Δημοτική Αρχή και ως τοπική κοινωνία.

Ως Δήμαρχος και από τη θέση του Προέδρου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) μαζί με τον Αντιπρόεδρο, το Δ.Σ. και τα στελέχη της Επιχείρησης δώσαμε αγώνα για να φτάσουμε σήμερα στη χρηματοδότηση αυτού του έργου και δικαιωθήκαμε.

Η αναγγελία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο για την υπογραφή της πολυαναμενόμενης ένταξης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στο ΕΣΠΑ, ύψους 10 εκ. €, αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη. Με αυτό τον τρόπο θα δρομολογηθεί για τα Χανιά η σημαντικότερη εκκρεμότητα, που υπήρχε στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Αναφορικά με το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, έναν χώρο 58.911,64 στρεμμάτων στον αστικό ιστό της πόλης των Χανίων, θα αποδοθεί στο Δήμο Χανίων και έτσι οι πολύχρονοι αγώνες διεκδίκησης των Χανιωτών και του Δήμου θα μας δώσουν ένα μεγάλο ελεύθερο χώρο, που, όπως έχει αποφασίσει το Δ.Σ. Χανίων, θα μετατραπεί σε πάρκο και θα καλύψει κοινωφελείς ανάγκες της πόλης μας.

Είναι δε μεγάλη η ικανοποίησή μας και για τις εξαγγελίες για την εξασφάλιση κονδυλίου, ύψους 3,5 εκ. ευρώ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Πρόκειται για ακόμη μια θετική εξέλιξη, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας.

Ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση του Στρατοπέδου, ως Δήμαρχος έθεσα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη διεκδίκηση και του ακινήτου, που μέχρι πρότινος στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο είναι σεισμόπληκτο και παραμένει σε αχρησία. Την πρόταση μου αυτή για μετατροπή του όμορφου, ιστορικού, αλλά εγκαταλελειμμένου κτηρίου δίπλα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας τη μετέφερα εγγράφως στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για πρώτη φορά στις 14/9/2017.Η συγκεκριμένη πρόταση θεωρώ ότι είναι πολύ σωστή και δίκαιη για την πόλη μας, διότι το σημερινό Δημαρχείο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου μας, ενώ και από αισθητικής άποψης το κτήριο των πρώην Ιταλικών Στρατώνων, που προτείνω να το αντικαταστήσει μελλοντικά, ταιριάζει περισσότερο στην πόλη μας. Ξεκινά, λοιπόν, μια δημόσια συζήτηση, που όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν αποτελεί πλέον μια νέα διεκδίκηση του Δήμου και της πόλης μας.

Πρόκειται για έναν οραματικό στόχο, που μαζί με το σύνολο των παρεμβάσεων, που δρομολογούνται από τη Δημοτική μας Αρχή, ανάπλαση Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και ενοποίηση με τον Δημοτικό Κήπο, ανάπλαση Δημοτικού Κήπου, νέα Βιβλιοθήκη στην οδό Τζανακάκη, άρση ετοιμορροπίας Ρολογιού, θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει ριζικά το κέντρο της πόλης μας, συμπληρώνοντας ένα μεγάλο έργο πνοής.

Πρέπει όλοι μαζί να το διεκδικήσουμε και είναι βέβαιο ότι όπως και με το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου θα πετύχουμε και αυτόν μας τον στόχο”.

Η ΔΕΔΙΣΑ

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη σύμφωνα με τις οποίες, εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την επέκταση του ΧΥΤΥ Χανίων, έργο προϋπολογισμού 9.108.171 ευρώ.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Καλογερή, στο Δήμαρχο Χανίων, κ. Αναστάσιο Βάμβουκα αλλά και σε όλο το προσωπικό της επιχείρησης που εργάστηκε για αυτό το σκοπό. Ιδιαίτερα θέλουμε να αναφερθούμε στην Τεχνική Υπηρεσία και στον Διευθυντή της κ. Καραμπατσάκη Ηρακλή, στη Νομική Υπηρεσία, στη Διεύθυνση του ΕΜΑΚ και ΧΥΤΥ Χανίων της ΔΕΔΙΣΑ.Α.Ε. (ΟΤΑ). Τέλος, εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την αγαστή συνεργασία τους.Οι προσπάθειές μας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για την εξασφάλιση της συνέχισης της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στην Π.Ε. Χανίων.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook