Έβγαλε και φέτος την τσικουδιά στο λιμάνι των Χανίων ο «Ψηλορείτης» | Photos

έβγαλε-και-φέτος-την-τσικουδιά-στο-λιμ-752900

Η καθιερωμένη Γιορτή Τσικουδιάς που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” εδώ και 23 συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Με το παραδοσιακό ρακοκάζανο σε λειτουργία, με παραδοσιακά εδέσματα, άφθονη ζεστή τσικουδιά και φυσικά με χορό και τραγούδια, η 23η χρονιά για το πατροπαράδοτο «τσικουδόβγαλμα» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως γινόταν στις γειτονιές κάθε χωριού και εξελισσόταν σε ένα ατελείωτο γλέντι.

Τι κι αν ο φθινοπωρινός καιρός δυσκόλεψε κάπως τις προετοιμασίες, οι Χανιώτες απευθύνθηκα θερμά στο κάλεσμα του «Ψηλορείτη» και παρά τον τσουχτερό αέρα,  ζεστάθηκαν με τις τσικουδιές και τα δεκάδες κεράσματα που προσφέρονταν δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Και βέβαια δεν έλειψε το τραγούδι για την μουσική συνοδεία της εκδήλωσης από το συγκρότημα του Λευτέρη Μαθιουδάκη, αλλά και παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν όλα τα συγκροτήματα από τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης”.

Στην παρουσίαση για ακόμη μια χρονιά ήταν η -πάντα χαμογελαστή- Ζαχαρένια Μπούτζουκα, ενώ η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του «Ψηλορείτη» και του Δήμου Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook