Άσε τον θείο… Ο Ευκλείδης έδωσε αριθμούς για το… Τζόκερ

άσε-τον-θείο-ο-ευκλείδης-έδωσε-αριθμο-271254

Μαθήματα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποκρούουν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του στη βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών προέτρεψε τους συριζαίους να χρησιμοποιούν τέσσερις αριθμούς.

«Όπως στο παλιό ανέκδοτο σας λέω να χρησιμοποιείτε 3 αριθμούς και ένα τζόκερ: 25, 28,33 και το 50 για τζόκερ», είπε και εξήγησε, πως, «το 25 είναι το ποσοστό που έπεσε το εθνικό εισόδημα από τα δικά τους μνημόνια. Το 28 είναι η ανεργία που προκάλεσαν. Το 33 είναι το ποσοστό πληθυσμού σε φτώχεια ή κινδυνεύει από την φτώχεια. Το τζόκερ είναι 50 ποσοστιαίες μονάδες που έχασε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την εποχή που ο δικομματισμός έπαιρνε μεγάλα ποσοστά».

Ο υπουργός όμως συνέχισε επικαλούμενος μάλιστα και τον αθλητικογράφο, Αντώνη Πανούτσο: Ο μεγάλος αθλητικός σχολιαστής Αντώνης Πανούτσος λεει ότι για την ιταλική σχολή το 1-0 είναι το καλύτερο σκορ… Από 3-0 και πάνω είναι της αγγλικής σχολής. Εσείς που είστε τις ιταλικής μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν ή δυο αριθμούς, εγώ που είμαι της αγγλικής θα χρησιμοποιώ και τους 4…

Για τον προϋπολογισμό, είπε, πως, «πρόκειται για έναν δύσκολο προϋπολογισμό, επειδή συσσωρεύεται σε αυτό που υπήρχε πριν». Απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τα επιμέρους στοιχεία του προϋπολογισμού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «υποφέρουν τα λαϊκά στρώματα, για αυτό χρειάζεται αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης». Πρότεινε δε να τεθούν στους υπουργούς «προαπαιτούμενα» για την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε δύσκολο προϋπολογισμό, δεν πανηγυρίζει κανείς, αλλά είναι δύσκολος επειδή έρχεται και συσσωρεύεται πάνω σε αυτό που ήταν πριν», τόνισε.

Αναφερόμενος σε μέτρα που επέκρινε η ΝΔ, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως «αυτά ήταν στο σχέδιο Γιούνκερ, στο οποίο εσείς είχατε καλέσει για «Ναι» στο δημοψήφισμα», προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Για το χρέος, είπε, πως, «χρειαζόμαστε συμφωνία σε βάθος χρόνου ώστε να να έρθουν επενδυτές σε βάθος χρόνου, κι όχι για δύο χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook