Άρχισαν τα όργανα… Ο Δήμος Κισσάμου «πληρώνει» και θέλει οι δημότες του να δουν την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ

άρχισαν-τα-όργανα-ο-δήμος-κισσάμου-π-671834

Επανειλημμένα το zarpanews.gr έχει θίξει το θέμα της υποβάθμισης του ΔΗΠΕΘΕΚ με την μη προκήρυξη θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή που έχει ως αποτέλεσμα το θέατρο εδώ και ένα χρόνο να παρουσιάζει μόνο παραστάσεις από την Αθήνα, ενώ η καλοκαιρινή παράσταση να είναι μία συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (ΔΕΣ ΕΔΩ,  ΕΔΩΕΔΩ )

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προκύπτουν από αυτή την υποβάθμιση (γιατί μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του θεάτρου τον τελευταίο χρόνο σε σύγκριση με τα τελευταία 15 χρόνια), είναι ο «αποκλεισμός» των θεατών των υπολοίπων δήμων από την παράσταση

Όπως είναι γνωστό, μέτοχοι στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης είναι – μεταξύ άλλων – οι δήμοι Κισσάμου, Πλατανιά, Καντάνου-Σέλινου και Αποκορώνου οι οποίοι στηρίζουν χρηματικά το θέατρο μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους.

Ωστόσο το φετινό πρόγραμμα προβλέπει η συμπαραγωγή Θεσμοφοριάζουσες να παρουσιαστεί μόνο στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο αφήνοντας εκτός το Λασίθι και φυσικά όλη την ενδοχώρα.

Η παραπάνω απόφαση προκάλεσε την αντίδραση -προς το παρόν- του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κισάμου που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισσάμου αποφάσισε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 135/2018 απόφαση, την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με το ΔΕΠΕΘΕΚ Κρήτης ως μέλος του, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του στα πολιτιστικά και γενικότερα στα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου μας.

Όμως δεν μπορεί να μην εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕΚ να μην πραγματοποιηθεί φέτος παράσταση στην πόλη της Κισσάμου. Ο Δήμος Κισσάμου και οι κάτοικοι της περιοχής στηρίζουν όλα τα χρόνια με την παρουσία τους τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Με δεδομένο την παραπάνω στήριξη ζητάμε όπως το Διοικητικό Συμβούλιο αναθεωρήσει την απόφασή του και να προβεί σε απόφαση πραγματοποίησης παραστάσεων στο Δήμο μας. Η απόφαση μας να αποσταλεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ και να δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook