«Άρχισαν τα όργανα» | Οργισμένη απάντηση του Δημάρχου στον Γιάννη Σαρρή

άρχισαν-τα-όργανα-οργισμένη-απάντη-130642

SARRIS_SKOULAKISΣτην χθεσινή ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος» απαντά ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, κατηγορώντας τα μέλη της ότι θέλουν έναν Δήμο «εσωστρεφή και φοβικό».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ) με υπ. δήμαρχο το Γιάννη Σαρρή – η πρώτη μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού – που δόθηκε την Τρίτη 4/3/2014 στη δημοσιότητα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στα Χανιά αντιπροσωπείας αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών από την Περιφέρεια του Καλφ της Γερμανίας για την ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορα θέματα όπως ο τουρισμός και η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Χανίων-Στουτγάρδης, αποδεικνύει ξεκάθαρα – αυτό που όλη η κοινωνία και οι πολίτες υποψιάζονταν – πως η εν λόγω παράταξη και ο εν λόγω επικεφαλής «κατεβαίνουν» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με κύριο σκοπό τη διαμαρτυρία και την αντίδραση.

Λυπούμαστε που ο κ. Σαρρής και η παράταξη του, θέλουν έναν Δήμο εσωστρεφή, φοβικό που «επενδύει» στην ανούσια καταγγελία. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν θα τους ακολουθήσουμε σε μία στείρα αντιπαράθεση. Και αυτό γιατί θεωρούμε πως τα Χανιά χρειάζονται έναν Δήμο ισχυρό, με εξωστρεφή προσανατολισμό, ικανό να αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες και να συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή δίκτυα, διεκδικώντας και αξιοποιώντας στο έπακρο ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, όπως ακριβώς κάνει ο Δήμος Χανίων τα τελευταία τρία χρόνια, μέσω των δεκάδων αναπτυξιακών δράσεων και έργων που υλοποιεί για τους πολίτες των Χανίων.

3 thoughts on “«Άρχισαν τα όργανα» | Οργισμένη απάντηση του Δημάρχου στον Γιάννη Σαρρή

  1. Αν αυτοί που μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν να παρουσιάσουν παρά μόνο μια από τα ίδια, δηλαδή μόνο κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση, αδιαφάνεια και έλλειψη οράματος, αν αυτοί που τώρα, αφελώς, έρχονται εκ νέου να αυτοπροβληθούν ως «σωτήρες» από τις προοπτικές (sic) που προσφέρει η επίσκεψη ενός Γερμανού περιφερειάρχη, αυτοί, μόνο ως θρασείς που υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας μπορούν να χαρακτηριστούν στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν ως εσωστρεφείς και φοβικούς, πολιτικούς τους αντίπαλους που προσπαθούν να προβάλλουν ένα άλλο μοντέλο αυτοδιοίκησης, διαφορετικό από ετούτο που υπηρετούν όλοι αυτοί οι αναίσχυντοι που με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους δεκαετιών, μας κατάντησαν εδώ που μας κατάντησαν.

  2. Προσωπικό μου σχόλιο: Ο κ. Σκουλάκης, δεν κατάλαβε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει και διαμαρτύρεται επειδή εμείς προτιμούμε να κρατούμε τους δημότες μας στην πατρίδα, αντί να τους στέλνουμε μετανάστες στη Γερμανία. Είναι ωραίες οι «διεθνείς συνεργασίες» ειδικά όταν γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Πλην όμως, βασικός άξονας μιας δημοτικής πολιτικής που προτάσσει τον άνθρωπο πάνω από τα όποια κέρδη, δανειστών και…ημετέρων, και επιδιώκει να είναι παρούσα εκεί όπου επιτίθεται η κυβέρνηση, πρέπει να είναι η στήριξη της εντόπιας αγοράς εργασίας, με πολιτικές επιλογές που θα ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα και δράσεις που θα στοχεύουν στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και τη συγκράτηση του παραγωγικού πληθυσμού του Δήμου μας στον τόπο του.

  3. 2 παρατηρήσεις θα κάνω. Πρώτα από όλα από που και ως που είναι δουλειά του δήμου να κάνει εξωτερική πολιτική!!! Ας ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα της πόλης (ειδικά από την ημέρα της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας που το κόμμα του κ.Σκουλάκη ψήφισε) και ας αφήσουν τις συνεργασίες με τις Περιφέρειες της Γερμανίας. Δεύτερον για ποιο λόγο κατεβαίνουν 2 ξεχωριστά ψηφοδέλτια κεντροαριστερών και αριστερών; Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι η διπλωματία και οι συνεργασίες με αμοιβαίες υποχωρήσεις μόνο καλό κάνουν σε κοινωνίες χτυπημένες από την ανέχεια όπως είναι η δικιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook