Άνεργη μητέρα 2 παιδιών γλίτωσε το σπίτι της και κέρδισε 87% κούρεμα χρέους

άνεργη-μητέρα-2-παιδιών-γλίτωσε-το-σπίτ-719435

Με ανακούφιση δέχτηκε πρώην ιδιωτική υπάλληλος και σήμερα άνεργη, από το Ρέθυμνο, την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου, με την οποία κατάφερε όχι μόνο να σώσει το σπίτι της αλλά και να “κουρέψει” το μεγάλο χρέος που είχε κατά 87 % περίπου.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η δανειολήπτρια είναι έγγαμη, μητέρα δύο ενήλικων παιδιών και είχε συνάψει 7 δάνεια σε τράπεζες με τη συνολική οφειλή της να ανέρχεται στα 220.904,43 ευρώ. Ωστόσο, τα ελάχιστα έως και μηδενικά εισοδήματά της, λόγω της ανεργίας, δεν της επέτρεψαν να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι μια κύρια κατοικία, μια αποθήκη και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Το Ειρηνοδικείο του Ρεθύμνου, παρά τις πολλαπλές αιτιάσεις και ενστάσεις των τραπεζών, αποφάσισε:

– Δέχθηκε την αίτηση της δανειολήπτριας ώστε να υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

– Ρύθμισε τα χρέη της ορίζοντας μηδενικές καταβολές προς τους πιστωτές της για χρονικό διάστημα 2 ετών και 4 μηνών.

– Εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία της.

– Υποχρέωσε την οφειλέτρια, για την διάσωση της κατοικίας της, να καταβάλει 240 μηνιαίες δόσεις ύψους 115,26 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η δανειολήπτρια θα καταβάλει εν τέλει μόνο το ποσό των 27.662,00 ευρώ.

Εάν τηρηθούν τα οριζόμενα τότε η οφειλέτρια θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο χρέος των 193.242,43 ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκφράζει την ικανοποίησή της θεωρώντας την εν λόγω απόφαση, άλλη μια δικαίωση δανειολήπτριας από την διαχείριση των διατάξεων του νόμου Κατσέλη από τους δικαστές αλλά και από την συμβουλευτική καθοδήγηση, της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook