Άλλο πάλι κι αυτό | Προσωρινά παράλυτος μετά το τσίμπημα κουνουπιού

άλλο-πάλι-κι-αυτό-προσωρινά-παράλυτος-89087

 

kounoupiΚαθηλωμένος στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης είναι εδώ και μέρες μετά και την προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου ένας ηλικιωμένος Ξανθιώτης.

Πρόκειται για άνδρα κάτοικο του Μαγικού του δήμου Αβδήρων Ξάνθης ο οποίος την περασμένη Τετάρτη παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο της πόλης με υψηλό πυρετό. Αρχικά δεν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του, ωστόσο δυο ημέρες μετά και με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ο ίδιος εισήχθη στην Παθολογική. Από τον εργαστηριακό έλεγχο των εξετάσεων προέκυψε πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το νευρολογικό του σύστημα να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί προσωρινά να περπατήσει.

Με υψηλό πυρετό και πόνους στο σώμα παρουσιάστηκε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ένας 60χρονος από τον Πολύσιτο Ξάνθης. Ο ίδιος μάλιστα λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική παρουσίασε εξανθήματα σε όλο του το σώμα. Λίγες ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε και επισήμως η προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως επισημαίνει η σύζυγός του, ο παθών αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα με την καρδιά του και είχε νοσηλευτεί στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός ωστόσο πως το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του, το “τσίμπημα του κουνουπιού” τον καθήλωσε για ακόμη μια φορά στο κρεβάτι, με την ίδια να παρουσιάζεται ιδιαιτέρως ανησυχητική για την επιβάρυνση της υγείας του. Μέχρι και σήμερα ο 60χρονος δεν έχει λάβει εξιτήριο και παραμένει στο Νοσοκομείο.

Στην Παθολογική Κλινική νοσηλεύεται, ακόμη, ένας 48χρονος, κάτοικος Σελέρου, με εξανθήματα σε όλο του το σώμα με τις πρώτες ενδείξεις να φωτογραφίζουν τον ιό του Δυτικού Νείλου. Παράλληλα, δύο νεαρές γυναίκες από το Εύλαλο προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου και νοσηλεύονται στην Παθολογική, με την υγεία τους να βαίνει καλώς.

Σε ειδική μονάδα της Παθολογικής νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Πέμπτης και ο εκδότης της Εφ. Ακρίτας Βαγγέλης Βασιλειάδης, μετά την πολυήμερη περιπέτεια του από τον τσίμπημα του κουνουπιού, καθώς βρέθηκε για τρεις ημέρες στην εντατική και για έξι ημέρες στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί αισθητά, με τον ίδιο να βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης καθώς τόσο το νευρολογικό όσο και το ανοσοποιητικό του σύστημα προσβλήθηκαν από τον ιό και εμφάνισε συμπτώματα εγκεφαλίτιδας και διαταραχής προσωπικότητας.

 

Πηγή: zougla

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook