Άλλαξε τις πρωινές συνήθειες για να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς

άλλαξε-τις-πρωινές-συνήθειες-για-να-απ-739410

Το καλό κορμί… από το πρωί φαίνεται! Δες 5 tip και λαχταριστές προτάσεις της ειδικού που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς και, γενικά, να κάνεις καλό στον οργανισμό σου.

1. Άρχισε με ένα ποτήρι νερόΠόσες φορές έχεις φάει κάτι βιαστικά ή ήπιες τον καφέ σου και έφυγες γρήγορα για τη δουλειά; Νερό, όμως, ήπιες; Έφτασε μεσημέρι, δίψασες και αναζητάς νερό ή ένα δεύτερο καφέ. Όμως ο οργανισμός σου έχει αφυδατωθεί ήδη! Είναι λοιπόν σημαντικό να βρεις ένα τρόπο να πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν φύγεις από το σπίτι. Η πιο απλή λύση είναι με το που ξυπνάς και αφού έχεις πλύνει το στόμα και το πρόσωπό σου.

Extra tip: Αν αυτό σου είναι δύσκολο ή σου φέρνει δυσφορία, μπορείς να προσθέσεις στο νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού. Έτσι εκτός από μια σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, τον ενισχύεις με μικρή ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών και βοηθάς την αποτοξίνωση του γαστρεντερικού συστήματος.

2. Άλλαξε το πρωινό γεύμα

Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι αδιαμφισβήτητα το πρωινό! Ενισχύει τον οργανισμό, τονώνει το ανοσοποιητικό και σε βοηθάει να ξεκινήσεις τη μέρα γεμάτος ενέργεια. Στην περίπτωση όμως, που θέλεις να προσέξεις τη γραμμή σου ένα σωστό πρωινό είναι η λύση. Επίλεξε, λοιπόν, κάποια από τις παρακάτω προτάσεις πρωινού και δοκίμασε το για μία εβδομάδα, Στη συνέχεια επέλεξε κάποια άλλη και πάει λέγοντας. Έτσι θα ανακαλύψεις τον ιδανικό συνδυασμό για εσένα, ενώ μπορείς να φτιάξεις και τον δικό σου, έχοντας πάντα στο μυαλό ότι ένα καλό πρωινό είναι αυτό που σε βοηθάει να μην πεινάς μέχρι την ώρα του σνακ, καθώς και να κάνεις συνετές επιλογές μέσα στη μέρα.

Δώστε γεύση στο πρωινό σου επιλέγοντας:

* Παξιμάδι σικάλεως με ελιές και τριμμένη τομάτα

* Ψωμί ολικής άλεσης με μυζήθρα και σταφύλι, το καλοκαίρι

* Φρυγανιές με πάστα ελιάς και 2 αποξηραμένα φρούτα

* Σπιτικό ψωμί με φυτική μαργαρίνη και φρέσκο χυμό φρούτων

* Γάλα και αραβική πίτα με ασπράδια αβγών και κίτρινο τυρί

* Φρυγανιά με γαλοπούλα και ανθότυρο

* Χυμό με 1 αβγό βραστό και ψωμί

* Γάλα και δημητριακά ολικής άλεσης με πολτοποιημένο μήλο και κανέλα

* Φρυγανιές με ταχίνι και χυμό πορτοκάλι

* Ρόφημα από γάλα, φρούτα και μέλι

* Παξιμάδι με ανθότυρο και ασπράδια αβγού

* Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

* Πολτοποιημένα φρούτα με γιαούρτι και κράνμπερυ

* Κρέμα από γάλα, γιαούρτι, βρώμη και κανέλα

* Αραβική πίτα με σος γιαουρτιού και γαλοπούλα

* Ανάμεικτα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς

* Χυμό μήλο-πορτοκάλι με δημητριακά ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς

* Γάλα με βρώμη λιναρόσπορο και μέλι

* Χυμό καρότου με 1 ρυζογκοφρέτα και φυστικοβούτυρο

* Φρυγανισμένο ψωμί με λάδι, ρίγανη και τριμμένο τυρί

3. Μην πίνεις καφέ αμέσως μετά το ξύπνημαΆφησε το φως να διαχυθεί στο δωμάτιο και να δώσει ένα μικρό σοκ στον οργανισμό σου. Λαμβάνοντας υπόψη όσα είπαμε πριν, καταλαβαίνεις ότι η σωστή ενυδάτωση αφού ξυπνήσεις και η μυρωδιά ενός νέου πρωινού θα σε βοηθήσουν να αφυπνιστείς και δεν έχεις ανάγκη τον καφέ. Αν και πάλι δυσκολεύεσαι πολύ, προτίμησε ένα ζεστό τσάι και άφησε τον καφέ για το γραφείο. Η μικρότερη ποσότητα καφεΐνης που θα σου δώσει το τσάι, θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης που περιέχεται στους δυνατούς καφέδες μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του στρες, ιδιαίτερα αν είσαι αγχώδες άτομο.

4. Πήγαινε γυμναστήριο ή κάνε κάποια άσκηση της επιλογής σου το πρωίΑνάλογα με το διαθέσιμο χρόνο σου, επέλεξε ένα είδος άσκησης και ξεκίνησε δυναμικά τη μέρα σου. Ακόμα κι αν έχεις μόνο 5-10 λεπτά κάνε λίγες διατάσεις και 2 απλές ασκήσεις. Επιπλέον, επέλεξε ένα ήρεμο πρόγραμμα που δεν θα σε γεμίσει άγχος και στρες, καθώς τώρα ξεκινάει η μέρα σου. Ιδανικά, προτίμησε χαλαρωτικές ασκήσεις, ηρέμησε και άκου τη φυσική σου αναπνοή για λίγα λεπτά και μην ξεχνάς να αφιερώνεις ποιοτικό χρόνο καθημερινά στον εαυτό σου, πριν φύγεις από το σπίτι.

Αν έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου βέβαια, δοκίμασε ένα πιο δυναμικό ωριαίο πρόγραμμα άσκησης και προσπάθησε να το τηρείς καθημερινά ή μέρα παρά μέρα. Η άσκηση τις πρωινές ώρες φαίνεται να έχει θετικότερα αποτελέσματα στην υγεία και την ευεξία.

5. Ανέβα στη ζυγαριά το πρωί

Θα έχεις παρατηρήσει τις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους στη ζυγαριά από μέρα σε μέρα και από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το πρωινό ζύγισμα πριν το πρωινό γεύμα, ωστόσο, αποτελεί την πιο σωστή ένδειξη του βάρους σου καθώς στη διάρκεια της μέρας η άσκηση, ο καφές, τα υγρά, το φαγητό, το ψωμί, το γλυκό μπορεί να σου δείξουν διαφορετικά νούμερα και να σε απογοητεύσουν. Μην ζυγίζεσαι όμως καθημερινά! Το να σε δείξει η ζυγαριά πάνω μετά από μια μέρα που έφαγες παραπάνω ή κατανάλωσες κάποιο όσπριο ή λαδερό δε σημαίνει ότι πάχυνες, συνέχισε τις υπόλοιπες μέρες κανονικά το πρόγραμμά σου ή σύμφωνα με τις οδηγίες της / του διαιτολόγου σου. Η πιο σωστή μέτρηση είναι μία φορά την εβδομάδα, ιδανικά με τα ίδια ρούχα κάθε φορά και την ίδια μέρα της εβδομάδας και, ακόμη καλύτερα, πρωινή ώρα.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook