Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Συνάνθρωποι μου συγγνώμη… Συλληπητήρια»

άλκηστις-πρωτοψάλτη-συνάνθρωποι-μο-718221

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πήρε θέση για όλα τα τραγικά που βιώνει η χώρα το τελευταίο 24ώρο και είπε πράγματα που καλό είναι να λέγονται πιο συχνά. Οι ευθύνες του κράτους είναι ευθύνες του κράτους. Τι γίνεται όμως με τις ατομικές ευθύνες του καθενός από εμάς;

Με μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram, η πρώην υπουργός Πολιτισμού μιλάει για την αλλαγή στον εαυτό μας που πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Για τα τσιγάρα, τα BBQ, τα ξερά χόρτα που αφήνουμε στα χωράφια και για όλα εκείνα που μας φαίνονται μικρά και λέμε «έλα μωρέ, σιγά…δεν θα γίνει κάτι». Να που έγινε.

Στο τέλος η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάνει αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας τέτοιες στιγμές. Ζητά συγγνώμη και σιωπά.

«Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η Ελλάδα, κάηκε η ηθική μας, απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν). Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο…(θα τις ξεχάσουμε). Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμείς -ξέρετε… τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολλήσεις ,τα χόρτα που αφήνουμε. Όλα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτοπυρπολείται σε όλα. απανθρακωθήκατε το μυαλό μας και η ηθική. Αυτή την ευλογημένη χώρα την αφήσαμε απροστάτευτη από όλους … κατοίκους και ξένους.

Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων – υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν όλα SOS παραμένουν «ανύπαρκτα» .Η όμορφη Ελλάδα ,όμορφα καίγεται και πνίγεται…Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θέλουμε που να μιλούν …Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη , συνάνθρωποι μου συγνώμη …συλλυπητήρια . Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει.»

Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η χώρα ,κάηκε η ηθική μας ,απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν) Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο…(θα τις ξεχάσουμε).Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμεις -ξέρετε… τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολησεις ,τα χόρτα που αφήνουμε …η απληστία συμφερόντων . Ολα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτόπυρπολείται σε όλα…. Απανθρακώθηκε το μυαλό μας και η ηθική .Αυτή την ευλογημένη ΧΩΡΑ την αφήσαμε απροστάτευτη απο όλους … κάτοικους και ξένους .Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων – υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν ολα SOS ..ΟΛΑ παραμένουν «ανύπαρκτα» .Η όμορφη Ελλάδα όμορφα καίγεται και πνίγεται .Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θελουμε που να μιλούν …Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος ,τον δημιουργούμε μόνοι μας .Χώρα μου αγαπημένη , συνάνθρωποι μου συγνώμη …συλλυπητήρια . Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει . ///—photo @abbi.aaa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alkistis Protopsalti -Greece (@alkistisprotopsalti) στις

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook