Άκαρπη η συνάντηση για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

άκαρπη-η-συνάντηση-για-το-νοσοκομείο-ι-84788

nosokomeio.ierapetraΜε τη δυναμική παρουσία πολλών Γεραπετριτών πραγματοποιήθηκε το ραντεβού του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας με τον κ. Γρηγοράκη, διοικητή της 7ης ΥΠΕ, παρουσία του διοικητή των Νοσοκομείων Ν. Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη και του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Ιεράπετρας κ. Ματαλλιωτάκη.

Παρά την μεγάλη και έντονη συζήτηση που έλαβε χώρα και παρά την πίεση που ασκήθηκε από τους παρευρισκόμενους, καμιά ουσιαστική λύση δεν δόθηκε στα ζητήματα που τέθηκαν:

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, το αίτημα της άμεσης στελέχωσης της παθολογικής κλινικής με επαρκές μόνιμο ιατρικό προσωπικό ώστε να σταματήσει η διάλυση που αποτρέπει τους γιατρούς -μόνιμους και επικουρικούς- από το να αποδεχτούν την τοποθέτησή τους στη νοσοκομείο μας, αντιμετωπίστηκε σαν ζήτημα «εσωτερικής» διαχείρισης της διοίκησης του Ενιαίου πλέον Νοσοκομείου του νομού. Η μόνη παραχώρηση εκ μέρους της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ ήταν η ενδεχόμενη μελλοντική πρόσληψη ενός ακόμα επικουρικού παθολόγου –πέρα από την ήδη προγραμματισμένη- παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας ότι κανένας γιατρός και πολύ περισσότερο επικουρικός δεν μπορεί και δεν θα δεχτεί να αναλάβει τέτοιο βάρος και ευθύνη.

Ως προς το θέμα της επερχόμενης κατάργησης της Ορθοπεδικής και Γυναικολογικής κλινικής των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας, με εισήγηση της 7ης ΥΠΕ, δεν υπήρξε ουσιαστικά καμιά διάψευση. Υπήρξε, απλά, μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί το ζήτημα ως μη λήξαν και αντικείμενο μελλοντικής συζήτησης.

Κάθε άλλη συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα χρηματοδότησης και στελέχωσης του νοσοκομείου, καθώς και τα θέματα μετακίνησης προσωπικού και διαθεσιμότητας των οδηγών των ασθενοφόρων προσπεράστηκαν ως θέματα είτε εσωτερικής διαχείρισης, είτε υπουργικών αποφάσεων, ενώ με επιμονή εκ μέρους της 7ης ΥΠΕ η συζήτηση επανερχόταν στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (ΠΕΔΥ), στην οποία φαίνεται να προσδοκούν να φορτώσουν τη λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων.

Προκλητική υπήρξε η στάση του διοικητή, κ. Μακρονικολάκη που στη μεν συζήτηση δήλωσε αδυναμία να βρει οποιαδήποτε λύση και ενώ η κουβέντα συνεχιζόταν, δήλωνε στα ΜΜΕ ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συγκέντρωση των δυνάμεων στο νομό, αναφερόμενος, σαφώς, στην ενίσχυση του ενός νοσοκομείου από τα τέσσερα του νομού, όπως, άλλωστε, υποδεικνύει η κυβερνητική πολιτική, μεθοδεύοντας την ολοκληρωτική διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα, η απάντηση της Ιεράπετρας πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική για να αποτρέψουμε τις εξελίξεις που προοιωνίζονται αρνητικές, με τον τρόπο που το κάνουμε τριάμισι χρόνια τώρα. Αποδεικνύεται, δε, για ακόμα μια φορά, πόσο δικαιολογημένο ήταν το αίτημά μας για αυτόνομη διοίκηση του νοσοκομείου μας και τη διατήρηση του υπάρχοντος οργανισμού του. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει Ανοιχτή Γενική Συνέλευση για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις μας.

 

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook