Άδεια λόγω… σεξ για Σουηδούς δημόσιους υπαλλήλους

άδεια-λόγω-σεξ-για-σουηδούς-δημόσιου-502773

Στη σουηδική πόλη Overtornea, ο δημοτικός σύμβουλος Per-Erik Muskos είναι βέβαιος ότι βρήκε τη λύση για να βελτιώσει την ερωτική ζωή των δημοσίων υπαλλήλων και για αυξήσει τις γεννήσεις στην πόλη: να δίνεται μια ώρα αργία την εβδομάδα για σεξ.

Θα είναι μια ώρα αργίας αλλά θα πληρώνεται κανονικά. Ετσι, οι 550 υπάλληλοι του Δήμου θα μπορούν να επιστρέψουν νωρίτερα στο σπίτι τους και να κάνουν σεξ πριν ξαναγυρίσουν στο γραφείο.

Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα της ιδέας του, ο Muskos ανέφερε ότι θα δώσει νέα μέλη στην κοινότητα, θα δώσει ενδιαφέρον στα ζευγάρια που μεγαλώνουν και θα ενισχύσει το ηθικό των εργαζομένων, καθώς η καθημερινή ζωή τους είναι «στρεσογόνα» και πληκτική.

Η πρωτοφανής πρόταση θα ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης την άνοιξη και για να ισχύσει θα πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ωστόσο η ιδέα παρουσιάζει και κάποια προβλήματα. Πώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν πραγματικά την ελεύθερη και πληρωμένη ώρα για να κάνουν σεξ και όχι για να κοιμηθούν ή να ψωνίσουν;

Ο Tomas Vedestig, ένα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Overtornea, έθεσε ένα άλλο ερώτημα: αν ο καθένας έχει μια ελεύθερη και πληρωμένη ώρα για να γυρίσει σπίτι του και να διασκεδάσει με τον σύντροφό του, τι θα γίνει με τους ανύπαντρους ή ελεύθερους που δεν έχουν σταθερό σύντροφο.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Coe-Rexecode για το 2015 οι Σουηδοί εργάζονται τις λιγότερες ώρες στην Ευρώπη, με 1.685 κατά μέσο όρο όταν οι Βρετανοί εργάζονταν 1.900 ώρες και οι Γερμανοί 1.847 ώρες.

topontiki.gr

One thought on “Άδεια λόγω… σεξ για Σουηδούς δημόσιους υπαλλήλους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook