Άγριο ξύλο στο Μοναστηράκι: Πιάστηκαν στα χέρια Γερμανοί ακροδεξιοί με Έλληνες αντιεξουσιαστές

άγριο-ξύλο-στο-μοναστηράκι-πιάστηκαν-325116

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης η πλατεία στο Μοναστηράκι – Περίπου 20 Έλληνες αντιφασίστες ήρθαν στα χέρια με 15 Γερμανούς ακροδεξιούς

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν περίπου στις 11:00 το βράδυ της Πέμπτης (28.01.2016) στην πλατεία στο Μοναστηράκι, όταν περίπου 20 Έλληνες αντιφασίστες ήρθαν στα χέρια με 15 Γερμανούς, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ακροδεξιοί και βρίσκονταν στην Αθήνα για να παραστούν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα 20 χρόνια από τα Ίμια.

monastiraki1_563_355«Ήρθατε για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια;» ήταν η ερώτηση που έκαναν οι Έλληνες στους Γερμανούς και στη συνέχεια ξέσπασε… πόλεμος! Οι Γερμανοί κάθονταν σε γνωστό εστιατόριο στη Μητροπόλεως όταν ξεκίνησαν όλα.

Από το άγριο ξύλο που έπαιξαν Γερμανοί και Έλληνες, πέντε Γερμανοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταύρο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο, εκτός από τα ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες, βρέθηκαν και αστυνομικοί για να πάρουν καταθέσεις.

Για το περιστατικό ανέβηκε και κείμενο στο indymedia, με τίτλο «Τσάκισμα Γερμανών αντιφασιστών στο Μοναστηράκι». Το κείμενο αναφέρει: «Σήμερα το βράδυ περίπου στις 11:00 μμ ομάδα συντρόφων αντιφασιστών τσάκισε ένα γκρουπ 15 περίπου Γερμανών φασιστών που είχαν έρθει καλεσμένοι για την «πατριωτική φιέστα» των νεοναζί της χρυσής αυγής.

Οι γερμανοί φασίστες κυκλοφορούσαν στο Μοναστηράκι και εντοπίστηκαν από τους συντρόφους αντιφασίστες όπου ακολούθησε συμπλοκή και τους τσάκισαν. Επιβεβαιωμένα 1-2 φασίστες είναι χτυπημένοι χωρίς να γνωρίζουμε αν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι σύντροφοι αποχώρησαν συντεταγμένα μετά το τέλος της συμπλοκής ενώ εκείνη την ώρα έφταναν οι μπάτσοι».

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τη συμπλήρωση 20 ετών από την κρίση των Ιμίων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (30.01.2016) στις 19:00, στο μνημείο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών. Αντιφασιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν αντισυγκεντρώσεις και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε εξώδικο στην Ασφάλεια για την προστασία της συγκέντρωσης του κόμματός του.

newsit.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook