Άγνωστες λεπτομέρειες από τα γυρίσματα του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» αποκάλυψε ο Γιώργος Βογιατζής

άγνωστες-λεπτομέρειες-από-τα-γυρίσμα-673531

Ο Γιώργος Βογιατζής συμμετείχε στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ», παίζοντας τον Ιωσήφ.

Η σειρά, παρ’ όλο που κυκλοφόρησε το 1977, εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να προκαλεί δέος στους τηλεθεατές. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της, έπαιξε μεταξύ άλλων και η επιλογή του Ρόμπερτ Πάουελ να ενσαρκώσει τον Ιησού.

Ο Γιώργος Βογιατζής, μιλώντας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, αποκάλυψε άγνωστα περιστατικά από τα γυρίσματα αλλά και πληροφορίες για τον πρωταγωνιστή.

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξαναγίνει τέτοιου είδους ταινία. Ήτανε όλα πραγματικά. Και τα χτισίματα και τα ρούχα και οι άνθρωποι. Και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μπόρεσε να βάλει 50 stars όλους μαζί», είπε η ηθοποιός.

«Ο Τζεφιρέλι σχεδίαζε κάθε σκηνή το βράδυ και αν τις δεις μοιάζουν με κάδρα του Da Vinci. Ήταν πολύ λεπτομερής δουλειά. Ο Ρόμπερτ Πάουελ ήταν καταπληκτικός. Όταν τον είδα στην Cinecitta ήταν με κόκκινα σγουρά μαλλιά, με κάτι γυαλάκια… πού να φανταστώ… Και τον ρωτάω τον Τζεφιρέλι: «Αυτός παίζει τον Χριστό;» Λέει ναι. Και θα δεις. Μετά τον ντύσανε, του βάλανε τα μαλλιά, το μούσι και βγαίνει από το στούνιο και έμεινα. Νόμιζα ότι έβλεπα τον Χριστό» πρόσθεσε.

«Επειδή δεν βλέπει καλά με τα γυαλιά, έχει ένα βλέμμα που δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του. Και γι’ αυτό τον πήρε ο Τζεφιρέλι. Μου λέει: «Εγώ τον πήρα όταν είδα ότι δεν έβλεπε».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η σχέση του με τη θρησκεία, απάντηση: «Μπήκα στο κλίμα της θρησκείας λόγω της κατάστασης σε σημείο που άρχισα να έχω παραισθήσεις. Από τότε άρχισε να μου κάνει πλάκα ο Τζεφιρέλι. Πριν κάνει γυρίσματα για τη σταύρωση έλεγε: «‘Για ρωτήστε τον Γιώργο, τι καιρό θα κάνει αύριο'».

Δείτε το βίντεο:

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook