Άγκυρα: Οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν παραδοθεί στον λαϊκισμό

άγκυρα-οι-γερμανοί-πολιτικοί-έχουν-πα-581525

Για «λαϊκισμό» κατηγόρησε τους Γερμανούς πολιτικούς εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τις δηλώσεις Μέρκελ στο χθεσινό ντιμπέιτ ότι θα επιδιώξει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην τηλεμαχία που είχε με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε πως η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως θα μιλήσει στους άλλους ηγέτες της Ε.Ε. για τον τερματισμό της βαλτωμένης ενταξιακής διαδικασίας.

«Δεν ήταν σύμπτωση ότι ο πρόεδρός μας Ερντογάν ήταν το κύριο θέμα του ντιμπέιτ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, κάνοντας λόγο για «παράδοση στον λαϊκισμό» των Γερμανών πολιτικών. «Η Γερμανία και οι επιθέσεις της Ευρώπης στην Τουρκία/στον Ερντογάν με την παράβλεψη ουσιωδών και επειγόντων προβλημάτων, αντανακλούν το στένεμα των οριζόντων τους», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε πάντως την ελπίδα «η προβληματική ατμόσφαιρα που έκανε τις τουρκο-γερμανικές σχέσεις θύμα αυτού του στενού πολιτικού ορίζοντα να τελειώσει».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook