Ψοφόκρυο στα Χανιά | Προσοχή στις μετακινήσεις

ψοφόκρυο-στα-χανιά-προσοχή-στις-μετακ-20348

sebronasΠροσοχή στις άσκοπες μετακινήσεις, λόγω του χιονιού που υπάρχει στις ορεινές περιοχές,  συνιστούν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, όσο και ο Δήμαρχος Πλατανιά, οι οποίοι το πρωί μίλησαν στον SUPER FM 89.6. Σύμφωνα με τον Απόστολο Βουλγαράκη,

«Στο μέτωπο του Ομαλού είναι ήδη ένας εργολάβος αλλά και τα μηχανήματα της Περιφέρειας, όπου  έχουν αναλάβει την διαδικασία του εκχιονισμού της περιοχής.

Στ’ Ασκύφου σε συνεργασία με τον Δήμο, έχουμε και εκεί στείλει ένα εκχιονιστικό μηχάνημα της Περιφέρειας, ενώ όσον αφορά την περιοχή του Σέμπρωνα θα στείλουμε ένα μηχάνημα γιατί έγιναν κάποιες κατολισθήσεις.

Δρόμος κλειστός, δεν υπάρχει  και επειδή το κεντρικό κράτος δεν έχει χρήματα να μας δώσει, επικαλούμε τον Κύριο για να μην υπάρξουν δυσάρεστα περιστατικά. Παράλληλα, οι πολίτες, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί.»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, σημείωσε πως,«το χιόνι στον Ομαλό είναι περίπου στους σαράντα με πενήντα πόντους. Ήμουν εκεί μέχρι τις 10:00 χθες το βράδυ, ενώ εκεί βρίσκεται και το Γκρέιτερ, αλλά και τα μηχανήματα του Δήμου, επί 24ωρου βάσεως.

lakoiΔυστυχώς τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας δεν μπορούν να μας βοηθήσουν γιατί έχουν έλλειψη προσωπικού, αλλά θα έστελναν έναν ιδιώτη εργολάβο.

Παράλληλα,να πω, ότι έχουμε πρόβλημα και από την μεριά των Νέων Ρουμάτων-Σκινές-Σούγια, όπου σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό  ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου.

Όσοι επιθυμούν να κινηθούν προς Ομαλό και Σέμπρωνα, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουν αλυσίδες.

Το χιόνι είναι αρκετό και σε συνδυασμό με τον παγετό η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο, ειδικά σήμερα που έχει και «φρέσκο» χιόνι. Αν κάποιος δεν έχει σοβαρό λόγο, δεν πρέπει να μεταβαίνει στον Ομαλό ή στον Σέμπρωνα με  το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό του.»

Ο καιρός στην Κρήτη

Στην Κρήτη κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού.

Οι άνεμοι, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα ανατολικά πελάγη θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις παραλιακές περιοχές από 2 έως 7 βαθμούς και στα ορεινά από -2 έως 2 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook