Χωριό στο Ηράκλειο στέλνει επιστολές στο Λούβρο και ζητάει πίσω…τα αρχαία!

χωριό-στο-ηράκλειο-στέλνει-επιστολές-95268

LOUVRE-640-800x600Από τα σύννεφα θα έπεσαν οι υπεύθυνοι της γραμματείας του Λούβρου, του διασημότερου μουσείου του κόσμου, όταν έλαβαν μια επιστολή από έναν τοπικό σύλλογο ενός κρητικού χωριού. Το θέμα της επιστολής ήταν η αρπαγή των αρχαίων ευρημάτων της μινωικής περιόδου από τον αρχαιολογικό χώρο στην πεδιάδα της Μεσσαράς που πλέον βρίσκονται εκεί.

Φυσικά οι υπεύθυνοι δεν απάντησαν ποτέ, όμως η Λιγόρτυνος δεν είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί έτσι εύκολα, έτσι ολόκληρο το ηρακλειώτικο χωριό βρίσκεται στο πόδι αξιώνοντας από το μουσείο να τους επιστραφούν έστω και σε ρεπλίκες οι «θησαυροί» τους, η πολιτιστική κληρονομιά τους, που εκτίθενται –για περισσότερο από έναν αιώνα- στον τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών αρχαιοτήτων.

acb25fc4ddf8f6e9f628ddcba346a4ebΠαράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, καταφέρνουν να γνωστοποιήσουν ακόμη ένα μεγάλο κεφάλαιο «κλεμμένης κληρονομιάς», έως τώρα άγνωστο στους περισσότερους. Μεταξύ των ευρημάτων της Λιγορτύνου είναι πήλινοι κρατήρες, ρυτά ζωόμορφα αγγεία, κύλικες και διάφορων ειδών πήλινα αγγεία και μια λάρνακα, όλα από την υστερομινωική περίοδο (1400-1200 π.Χ.)

Πηγή: koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook