Χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ υποφέρουν οι ασθενείς

χρωστάει-ο-εοπυυ-υποφέρουν-οι-ασθενεί-3981

Στην διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, αναμένεται να προβούν για άλλη μια φορά οι Φαρμακοποιοί της χώρας, αν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου δεν λάβουν τις οφειλές που τους χρωστάει το υπουργείο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Στο μεταξύ, μπορεί το φάρμακο να είναι κοινωνικό αγαθό, όμως οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε φαρμακευτικά σκευάσματα και στα Φαρμακεία των Χανίων, εν έτη 2012, είναι πάρα πολλές.

Τα αίτια πολλά. Με πρώτο και κύριο, την αδυναμία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγειονομικών Υπηρεσιών να εξοφλήσει τα χρέη του, προς τους Φαρμακοποιούς.

Δεύτερον, οι φαρμακευτικές εταιρείες, δεν προμηθεύουν τον Οργανισμό, αλλά ούτε και τα φαρμακεία με σκευάσματα, καθώς ζητούν να έχουν προπληρωθεί για τις παραγγελίες.

Τρίτον, χιλιάδες καρκινοπαθείς δυσκολεύονται να κάνουν την προκαθορισμένη θεραπεία τους, καθώς οι ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Το ίδιο πρόβλημα, αντιμετωπίζουν και όσοι πάσχουν από σοβαρές παθήσεις. Όσο και αν η Ιατρική και Φαρμακευτική κοινότητα, επισημαίνει το πρόβλημα, τόσο αυτό διαιωνίζεται, αφού το κράτος αλλά και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook