Χρυσές μπίζνες από τα λαμόγια του ΕΣΥ | Γιατροί πλούτισαν υπερτιμολογώντας ορθοπεδικά είδη

χρυσές-μπίζνες-από-τα-λαμόγια-του-εσυ-32434

giatroi

«Χρυσές» δουλειές έκαναν έντεκα γιατροί δημόσιων νοσοκομείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, οι οποίοι έναντι αμοιβής από εταιρεία με έδρα τη νήσο MAN υπερτιμολογούσαν ορθοπεδικά προϊόντα.

Μηνύσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας υποβλήθηκαν σε βάρος των 11 γιατρών οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημόσιων νοσοκομείων

Στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν 5,81 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν από τα νόμιμα εισοδήματά τους.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο των ελέγχων για την περιστολή της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα των ανδρών του ΣΔΟΕ επικεντρώθηκε στις εισαγωγές και υπερτιμολογήσεις ορθοπεδικών – ιατροτεχνολογικών προϊόντων σε δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους προέκυψε ότι εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο ΜΑΝ δωροδόκησε ορθοπεδικούς ιατρούς νοσοκομείων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα αλλοδαπής επιχείρησης.

Στη συνέχεια έγιναν διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών ιατρών που συνδέονται με την υπόθεση. Σε έντεκα από τους ιατρούς προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5,81 εκατ. ευρώ.

Ετσι απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημόσιων νοσοκομείων. Στις επιχειρήσεις που ενεπλάκησαν στην υπόθεση καταλογίστηκαν πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ύψους 18,84 εκατ. ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ που φτάνουν τα 2,45 εκατ. ευρώ. Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το υπ. Οικονομικών για το ποσό των 12,1 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, από το ΣΔΟΕ διεξάγεται έρευνα, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία. Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών, προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.

Πηγή: Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook