Χειρότερος κι από το μνημόνιο …

χειρότερος-κι-από-το-μνημόνιο-6510

Ακόμα μια τραγική εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε με 3-0 από τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Europa League.

Οι Πράσινοι απλώς… κοιτούσαν και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μια οργανωμένη επίθεση στη διάρκεια του ματς, ενώ η Λάτσιο χωρίς να ανεβάσει στροφές, έφτασε στη νίκη χάρη σε δύο τέρματα του Κόζακ στο πρώτο ημίχρονο και ένα του Φλοκάρι στο δεύτερο.

Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παρέμεινε ο Παναθηναϊκός με 2 βαθμούς, στους 8 έφτασε η Λάτσιο, στους 6 η Τότεναμ που κέρδισε 3-1 τη Μάριμπορ που έμεινε στους 4β.

Μόνο στο πρώτο 15λεπτο φάνηκε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός. Από κει και πέρα η ελληνική ομάδα φανέρωσε τις γνωστές αδυναμίες που έχει. Μηδενική κυκλοφορία της μπάλας, καμία προσωπική ενέργεια, με τους περισσότερους παίκτες να μην μπορούν να αλλάξουν ούτε μία μπαλιά και απλά…να διώχνουν.

Οι «λατσιάλι», που δεν μπήκαν καλά στο ματς, κατάλαβαν γρήγορα ότι δεν έπρεπε να φορτσάρουν για να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ανεβάζοντας λίγο την πίεσή του στη μεσαία γραμμή πήραν τα ηνία του αγώνα και μέσα σε διάστημα 18 λεπτών πέτυχαν δύο τέρματα με τον Κόζακ κι από κει και πέρα είχαν το μυαλό τους στο ντέρμπι με τη Ρόμα.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, στο 20΄, όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία Χουχούμη, Σπυρόπουλου και σέντρα του τελευταίου, ο Ράντου πρόλαβε να διώξει προ του Τοτσέ που ήταν έτοιμος να πλασάρει. Δύο λεπτά μετά κι ενώ μέχρι τότε δεν είχε μπει στην περιοχή των «πρασίνων», η Λάτσιο προηγήθηκε.

Ο Βύντρα ενώ μάρκαρε τον Κόζακ στην περιοχή απομακρύνθηκε από τον αντίπαλό του και ο Τσέχος με ψηλοκρεμαστό σουτ αιφνιδίασε τον Καρνέζη (1-0). Η ελληνική ομάδα «παρέδωσε τα όπλα» μετά το γκολ που δέχτηκε. Ως συνέπεια της εμφάνισής της ήρθε και το δεύτερο γκολ των «λατσιάλι», πάλι από το Κόζακ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Χουχούμη και με πλασέ έκανε το 2-0.

Το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε η Λάτσιο στα καρέ του Παναθηναϊκού πέτυχε και τρίτο γκολ, με την κεφαλιά του Φλόκαρι στο 58΄ από σέντρα του Ζάρατε (3-0).

Οι παίκτες του Πέτκοβιτς κατέβασαν τελείως ταχύτητα στο τελευταίο ημίωρο, αλλά και πάλι δεν απειλήθηκαν από την ομάδα του Φερέιρα. Μετά τη νέα απογοητευτική εμφάνιση του «τριφυλλιού» το μέλλον του Φερέιρα στον πάγκο είναι εξαιρετικά αβέβαιο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις…

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σοργκενχόφερ (Αυστρία)

Κίτρινες: Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Βελάσκες

ΛΑΤΣΙΟ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σιανί, Σκαλόνι, Ράντου, Γκονζάλες (67΄ Ερνάνες), Ονάζι, Λεντέσμα (80΄ Λούλιτς), Ζαράτε, Κόζακ (76΄ Κλόζε), Φλόκαρι, Τσάνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα (78΄ Λαγός), Χουχούμης (59΄ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Τοτσέ (23΄ Πετρόπουλος).

10ος όμιλος

Λάτσιο-Παναθηναϊκός 3-0

Τότεναμ-Μάριμπορ 3-1

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Λάτσιο 8 (5-1)

2) Τότεναμ 6 (5-3)

3) Μάριμπορ 4 (5-5)

4) Παναθηναϊκός 2 (2-9)

Η επόμενη αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Μάριμπορ (20:00)

Λάτσιο-Τότεναμ (20:00)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook