Χασίσι από τον Μυλοπόταμο στην Αττική | Δείτε το video της φυτείας

χασίσι-από-τον-μυλοπόταμο-στην-αττική-54404

Βίντεο ντοκουμέντο από τη χασισοφυτεία – μαμούθ που είχαν εγκαταστήσει τρεις Κρητικοί και οι συνεργοί τους στο δρυμό του Λαυρίου. Καρέ – καρέ οι κινήσεις της αστυνομίας για την αποψίλωση της φυτείας και τη σύλληψη των καλλιεργητών της που είχαν μεταφέρει «τεχνογνωσία» από το Μυλοπόταμο στην Αττική.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φυτείες κάνναβης που έχει έως τώρα βρεθεί στην Αττική και όπως αποκαλύφθηκε έχει αμιγώς «κρητική σφραγίδα».

Νιώθοντας τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, καθώς έχουν απασχολήσει για σωρεία κακουργηματικών πράξεων τις διωκτικές αρχές του Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια, αποφάσισαν να μεταφέρουν τη δράση τους στην Αττική πιστεύοντας πως εκεί θα περνούσαν απαρατήρητοι.

Υπολογίζεται ότι στη διάρκεια ζωής της είχε αποφέρει στους «καλλιεργητές» της εκατοντάδες κιλά χασίς τα οποία βέβαια είχαν διοχετευθεί στην «αγορά» εκτός από την τελευταία ποσότητα των 210 περίπου κιλών η οποία βρέθηκε σε πατάρι διαμερίσματος στην περιοχή του Ζωγράφου, όπως αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή το neakriti.gr.

Αστυνομικοί του Τμήματος Λαυρίου αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν 2.500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε δασική περιοχή στα Λεγραινά, μεταξύ Σουνίου και Λαυρίου την περασμένη Πέμπτη.

Σε συνεργασία με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη. Κρατούμενοι είναι δυο Μυλοποταμίτες και ένας Χανιώτης οι οποίοι φαίνεται πως έβαλαν την «πείρα» για την καλλιέργεια καθώς πρόκειται για άτομα σεσημασμένα για καλλιέργεια ναρκωτικών στο νησί. Μετέφεραν όπως φαίνεται τη δράση τους και την… «τεχνογνωσία» στην Αττική, όπου πίστευαν ότι θα περάσουν απαρατήρητοι.

Τα κλειδιά που είχε μαζί τους ένας από τους ήδη κρατούμενους Κρητικούς σηματοδότησαν τις εξελίξεις στις έρευνες που έβγαλαν λαβράκι. Στο διαμέρισμα του στη περιοχή του Ζωγράφου βρέθηκε να ολόκληρο φορτίο, περίπου 215 κιλά, χασίς που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο πατάρι.

Η νεότερη «φουρνιά της χασισοφυτεία βρισκόταν σε «νηπιακή» κατάσταση, ήταν πρόσφατα εγκατεστημένη, με τα δενδρύλλια να έχουν ύψος έως και 10 εκατοστά.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίας υπήρχε αυτοσχέδια εγκατάσταση ποτίσματος, διαρκής φροντίδα και επιτήρηση από τους κατηγορουμένους που είχαν εγκατασταθεί κυριολεκτικά μέσα στο δάσος.

Την ίδια ώρα πάντως οι δυο Μυλοποταμίτες και ο Χανιώτης κράτησαν «καθαρά» τα πατρικά τους σπίτια. Στο Πέραμα και τον Άγιο Μάμα πραγματοποιήθηκαν έρευνες τα ξημερώματα από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. Ναρκωτικά δε βρέθηκαν στους χώρους που ερευνήθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες περισυλλέγησαν όποια ευρήματα κρίθηκε ότι μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμα στην πορεία της έρευνας .

Πηγή: neakriti | notioanatolika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook