Χαροπαλεύουν τα παιδιά στο Ηράκλειο | Ποινική δίωξη στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

χαροπαλεύουν-τα-παιδιά-στο-ηράκλειο-π-25769

diasΠοινική δίωξη για μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν μετά την μοιραία καταδίωξη των δυο εφήβων την Τετάρτη το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Οι δυο αστυνομικοί πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, μεταδίδει το prismanews.gr, ενώ σήμερα στις 11 το πρωί αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο όπου παραμένουν υπό κράτηση.

Η μαρτυρία

Την ίδια ώρα ιδιαίτερης βαρύτητας για την υπόθεση κρίνεται η μαρτυρία μιας νεαρής οδηγού που ανέφερε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης δηλώνοντας ότι είδε τη στιγμή της καταδίωξης τον αστυνομικό – συνοδηγό τη στιγμή να κλωτσά το μηχανάκι των νεαρών. Η κατάθεση της κοπέλας ήταν καταλυτική αφού περιέγραφε όλη τη σκηνή του τροχαίου και την εγκληματική παρέμβαση των αστυνομικών, και η εντολή για τη σύλληψη των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ άμεση. Έτσι συνελήφθησαν και οι δύο αστυνομικοί της ομάδας για σωματική βλάβη. Ωστόσο εξετάζεται παράλληλα και η αξιοπιστία της μάρτυρος.

Νοσοκομείο

Οι δυο σοβαρά τραυματίες, που παλεύουν για τη ζωή τους, νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για κρίσιμα 24ωρα. Ωστόσο  κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε καμιά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα. Επιβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις και το πρωί πια εισήχθησαν στη μονάδα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook