Χανιά | Χωρίς περιφερειακό ιατρείο τα Κουνουπιδιανά; | Έξαλλοι οι κάτοικοι

χανιά-χωρίς-περιφερειακό-ιατρείο-τα-κ-100321

iatreio.Kounoupidiana«Μας λένε να πάμε να πεθάνουμε», λένε οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου αντιδρώντας στη δρομολογούμενη, όπως πιστεύουν, κατάργηση του Περιφερειακού Ιατρείου Κουνουπιδιανών και δηλώνουν «έτοιμοι για κινητοποιήσεις».

Το Περιφερειακό ιατρείο στο Αρώνι, στα Κουνουπιδιανά αλλά και τα υπόλοιπα εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες κατοίκους από το Χορδάκι, το Σταυρό, τα Χωραφάκια και αλλού ενώ κάθε χρόνο από το 2011 καταγράφεται αύξηση των ασθενών που ζητούν τις υπηρεσίες των γιατρών.

Συγκεκριμένα μόνο το Περιφερειακό Ιατρείο του Αρωνίου δέχτηκε το 2011, 8.196 επισκέψεις το 2012, 9.213 και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, 7.770 επισκέψεις.

Οι περίπου 17.000 κάτοικοι του Ακρωτηρίου ζητούν τα 7 ιατρεία της περιοχής που λειτουργούν με 2,5 γιατρούς όπως λένε χαρακτηριστικά, να ενισχυθούν και όχι να κλείσουν και να μην αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι σαν βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί ότι το κόστος του κράτους είναι μόνο οι μισθοί των γιατρών στο Ακρωτήρι καθώς τα περιφερειακά ιατρεία στεγάζονται σε κτήρια για τα οποία δεν πληρώνει το Υπουργείο όπως σε ενοριακά κέντρα και άλλες δομές.

Οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν τα χρήματα να μεταφέρονται στα Χανιά για να γράψουν τα φάρμακα τους ενώ και τα 10 ευρώ στον κάθε γιατρό για τη συνταγή δεν τα διαθέτουν. Όπως είπαν χαρακτηριστικά στη Νέα Τηλεόραση: «Με τις ευλογίες του το κράτος μας λέει να πάμε να πεθάνουμε».

Στο Κολυμπάρι

Εν τω μεταξύ, προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Χανίων θα καταθέσουν οι κάτοικοι του Κολυμπαρίου για το θέμα του ιατρείου καθώς η Κτηματική Υπηρεσία επιμένει στην εκποίηση του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται.

Το αίτημά τους θα είναι η ανακοπή της πράξης διοικητικής αποβολής της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων και η δικαστική διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του ακινήτου. Επίσης, αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Κολυμπάρι με κάλεσμα όλων των φορέων και των κομμάτων για δημόσια τοποθέτηση.

 

Πηγή: neatv

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook